Kimyanın temel kanunları neler

Kimyanın temel kanunları neler
Kimyanın temel kanunlarını araştırınız. Bu kanunların kimya biliminin gelişimi açısından neden önemli olduğunu hakkında kısa bilgiler vereceğiz.

Kimyanın Temel Kanunları, başlık olarak dört ana başlık altında toplanabilir. Kütlenin korunumu kanunu, sabit oranlar kanunu, bileşenlerin hacim oranları kanunu ve katlı oranlar kanunu.

Kütlenin Korunması Kanunu (Lavoisier Yasası)

Bu kanunun temel formülü aslında tepkimeye giren maddelerin kütlelerin toplamı tepkimeden çıkan maddelerin toplamına eşittir temel ilkesine dayanır.

Sabit Oranlar kanunu (Proust Yasası)

Bir Bileşiği oluşturan elementler birbiri ile sabit oranlarda birleşir. Buna yasaya sabit oranlar kanunu denir. Dalton atom kavramı sabit oranlar kanunundan yararlanılarak geliştirilmiştir.

Katı Oranlar Kanunu

Bu kimya kanununa göre de iki element birden fazla bileşikten oluşuyorsa birinci elementin sabit miktarı bileşen ikinci elementin kütleleri arasında belli bir oran oluşturacaktır, bu yasaya katı oranlar kanunu denir.

Bileşen Hacim Oranları

Bileşen hacim oranları kanun olarak katı oranlar kanununa benzer.

Avogadro Hipotezleri

Aynı basınç ve aynı sıcaklıktaki farklı gazların eşit hacimleri eşit molekül ve atom sayısı içerir, aynı basınç ve aynı sıcaklıktaki farklı gazların eşit molekülleri eşit hacim kaplar.

149
421
30
133
11
10
144
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum