Kimyasal bir maddenin bulunduğu cam kap üzerindeki şekilde ünlem işareti olduğu görülmektedir

Kimyasal bir maddenin bulunduğu cam kap üzerindeki şekilde ünlem işareti olduğu görülmektedir
Kimyasal bir maddenin bulunduğu cam kap üzerindeki şekilde ünlem işareti olduğu görülmektedir, bu şeklin anlamı nedir, kimyasal madde hangi özelliklere sahiptir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kimyasal maddelerin çoğu doğrudan temas haline geçildiğinde insana deri yoluyla, solunum yoluyla zarar verebilir. Bu nedenle özellikle laboratuvarlarda kimyasal maddeler, özel kaplarda bulunmaktadır. Bu kapların özellikleri bakımından dayanıklı olması söz konusudur.

Cam bir kapta bulunan kimyasal madde için üzerinde ünlem işareti varsa bu kimyasal maddenin zararlı olduğu uyarısının yapıldığı ve dikkatli olunması gerektiğini söyleyen bir işarettir. Bu nedenle kimyasal madde temasında veya kullanımında özellikle tedbir almak ve ona göre o kimyasalı kullanmak da gerekir.

 

Kimyasal bir maddeyi bilmiyorsak, bu maddeye nasıl davranmamız gerektiği bize kabının üzerinde yapıştırılmış olarak bulunan uyarı sembolleri ile anlatılır.

- Uyarı sembollerini ciddiye almak, bu maddelere uyarı sembollerine uygun olarak davranmak bizim ve etrafımızdakilerin can ve mal güvenliğini sağlayabilir.

Bu uyarı sembolleri genelde kırmızı bir çerçeve içerisinde belirtilmiştir. Bir maddeyi açmadan önce, bir şeyde kullanmadan önce nasıl davranmamız gerektiğini öğrenmeliyiz.

Kimyada maddelerle dikkatli çalışmak en önemlisidir.

Şimdi birlikte bu uyarı ifadelerine bakalım:

Patlayan bir şey sembolü varsa-- patlayıcıdır bu madde, patlama koşullarından uzak bir yerde kullanmalıyız.

Ateş sembolü varsa-- ateşten uzak tutmalıyız çünkü kolayca alev alabilir.

Eğer yuvarlak bir şeyin yandığını gösteriyorsa-- kolayca alevlenebilen maddelerdir.

Kurukafa çizimi varsa zehirlidir, canlılara zarar verir.

Yatay olarak yerleştirilmiş bir tüpten dökülen sıvı çizilmişse aşındırıcı demektir.

Eğer ölen balık ve kurumuş ağaç resmi varsa çevre için zararlı demektir.

Eğer ünlem işareti varsa sağlığa zararlı demektir.

İşte bu yüzden semboller bize yardımcı olmaktadır ve hayatımızı kurtarmaktadırlar.

702
201
140
160
120
90
459
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.