Kimyasal tepkimeler, semboller ve formüller kullanılarak gösterilir

Kimyasal tepkimeler, semboller ve formüller kullanılarak gösterilir
Kimyasal tepkimeler, semboller ve formüller kullanılarakgösterilir, bunun yararları konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Herhangi bir maddenin değişime uğradıktan sonra yeni bir madde meydana getirmesi olayına kimyasal tepkime adı verilir. Canlılarda meydana gelen bazı olaylar kimyasal tepkimenin sayesinde meydana gelir. Bu olaylar; büyüme, sindirim, solunum, fotosentez, boşaltım gibi olaylardır.

Kimyasal tepkimeler sonucunda giren maddenin kütlesi ile çıkan maddenin kütlesi aynıdır. Sadece maddeyi meydana getiren atomlar arasında değişim yaşanır. Bu durum bağların kopması ve tekrar kurulması şeklindedir.

Kimyasal tepkimelerde sembollerin ve formüllerin kullanılmasının sebebi; tepkimelerde meydana gelebilecek karışıklığı önlemek ve tepkimeleri daha kolay şekilde ifade etmeyi sağlamaktır. Bu durumu bir örnekle açıklayalım.

Bir mol 6.02 × 10²³ sayısı yerine 1 Na yazmak bizim işimizi kolaylaştıracaktır.

73
94
2
2
2
3
16
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.