Kir nedir, nasıl temizlenir

Kir nedir, nasıl temizlenir
Kir nedir, nasıl temizleneceği konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Vücutta veya bir yüzeyde oluşan istenmeyen maddelerin genel adı. Toz, toprak, kil, kum gibi anorganik maddelerden oluşabildiği gibi yağ ve apolar organik maddelerden oluşabilir. Sabun ve deterjan gibi organik kısım içeren yüzey aktif maddelerle uzaklaştırılır.

Su ile etkileşime girdiğinde ortamdan uzaklaşamayan her türlü maddeye kir adı verilir. Bu kir herhangi bir madde üzerinde ulaşabileceği gibi insan vücudunda da oluşabilir. Bu kirler içerisinde kimyasal bulunan sabun, deterjan gibi ürünlerle kolaylıkla çıkarılabilir. Bu ürünlerin kimyasal formüllerinde suyu seven ve suyu sevmeyen olmak üzere iki farklı uç bulunmaktadır. Suyu sevmeyen kısım direk olarak kir adı verilen istemeyen maddeler ile etkileşime girerek bulunduğu ortamdan uzaklaşmasını sağlar. Suyu seven kısım ise direk olarak suya hücum ederek suyun madde üzerinde tutunmadan kaymasını sağlamaktadır.

5
26
6
19
6
6
29
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.