Kırıkkale Üniversitesi kayıt işlemleri

Kırıkkale Üniversitesi kayıt işlemleri
2019-2020 Kırıkkale Üniversitesi kayıt için gerekli belgeler neler, kayıtlar ne zaman başlayacak ne zaman sona erecek detaylar haberimizde...

I. KAYIT İŞLEMLERİ

ELEKTRONİK KAYIT

Kayıt işleminizi, e-Devlet Şifreniz ile 16-21 Ağustos tarihleri arasında https://giris.turkiye.gov.tr/Giris adresi üzerinden yapabilirsiniz.

Elektronik kayıt yapan öğrencilerin Üniversitemize herhangi bir belge teslim etmesine gerek yoktur.

YÜZ YÜZE KAYIT

Elektronik kayıt yaptıramayan veya elektronik kayıt yaptırmak istemeyen öğrenciler, kayıt için gerekli belgeleri tamamlayarak 19–23 Ağustos 2019 tarihleri arasında, 09:00 ile 17:00 saatleri arasında, Merkez Yerleşke Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığında bulunan kayıt bürosuna gelerek kayıt işlemlerini yapabilirler.

Yüz yüze Kayıt İçin Getirilmesi Gereken Belgeler:

*Lise diplomasının veya lise geçici mezuniyet belgesinin aslı

*Nüfus cüzdanı

UYARI:

Üniversitemize kayıt hakkı kazanan ancak kayıt tarihi itibariyle ortaöğretim kurumlarından mezun olamayan (bütünleme veya tek ders sınavına girecek) adaylar, sistemde mezuniyetleri görünmeyeceği için elektronik kayıt yaptıramazlar.

Bu adayların, okullarından alacakları durumlarını gösterir resmi belge aslı ve nüfus cüzdanları ile 19–23 Ağustos 2019 tarihleri arasında Üniversitemize müracaat ederek geçici kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

Bu durumda olan ve geçici kayıtlarını yaptıran öğrencilerin, mezun olduklarına dair belgeyi 31 Aralık 2019 tarihine kadar Üniversitemize getirerek asıl kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir. 31 Aralık 2019 tarihine kadar belgelerini teslim etmeyen adayların geçici kayıtları silinecek ve öğrencilikleri sonlandırılacaktır.

ÖZEL KOŞULLU PROGRAMLAR:

Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alan;

Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri ve Resim Bölümlerine ait ayrıntılı kayıt bilgilerine https://gsf.kku.edu.tr/ adresinden,

Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi ve Rekreasyon Bölümlerine ait kayıt bilgilerine https://sporbilimleri.kku.edu.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ÖGRENCİ BİLGİ SİSTEMİ Öğrenci Bilgi Sistemimize http://ogrenciportal.kku.edu.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Öğrenci Numarası;

Kayıt işleminizi yaptırdıktan sonra, T.C. Kimlik Numarası ile birlikte http://obs.kku.edu.tr/oibs/ogrsis/no_query.aspx adresindeki “Öğrenci Numarası Sorgulama” menüsünden öğrenilecektir.

Önemli Not: Detaylı ve güncel bilgilere üniversitenin sayfasından ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.