Kirli bir doğada niçin yaşamak istemezsiniz sorusuna cevap olacak hikâye edici bir metin yazınız

Kirli bir doğada niçin yaşamak istemezsiniz sorusuna cevap olacak hikâye edici bir metin yazınız
Kirli bir doğada niçin yaşamak istemezsiniz sorusuna cevap olacak hikâye edici bir metin yazınız, yazınızı anlatım bozukluğu, yazım ve noktalama kuralları bakımından düzenleyin konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Kirli bir doğada niçin yaşamak istemezsiniz?” sorusuna cevap olacak hikâye edici bir metin yazınız. Yazınızı anlatım bozukluğu, yazım ve noktalama kuralları bakımından düzenleyip arkadaşlarınızla paylaşınız

Ödev cevabı kısaca : Bir zamanlar mutlu bir vadide yaşayan topluluk, doğayla uyum içindeydı. Ancak maden şirketi gelip vadideki doğayı tehdit etti. Ağaçlar kesildi, nehir kirlendi. Topluluk, birleşerek doğalarını savunmaya karar verdi. Mücadeleleri sonucunda maden şirketini durdurmayı başardılar ve vadilerini kurtardılar. Bu olay, insanların bir araya gelerek doğayı koruma gücünü gösterdi. Topluluk, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakma kararlılığıyla yaşamaya devam etti.

Topluluğun Gücü: Doğaya Sahip Çıkmak

Bir zamanlar, yeşilliklerle dolu bir vadide mutlu bir topluluk yaşıyordu. Bu topluluk, doğayla uyum içinde yaşamanın ve çevreye saygı göstermenin önemini biliyordu. Ancak bir gün, bir maden şirketi vadideki değerli madenleri çıkarmak için gelmeye karar verdi.

Maden şirketi, vadideki ağaçları kesmeye, toprakları kazmaya başladı. Vadideki nehir, zehirli maddelerle kirlenmeye başladı, balıklar ölmeye, kuşlar göç etmeye mecbur kaldı. Topluluk üyeleri, doğalarını, yaşam alanlarını kaybettiklerini fark ettiler.

Bir çocuk, ağaçların kesildiği yerde durarak gözyaşları içinde şöyle dedi: "Büyüklerimiz bize doğayı sevmeyi öğretti. Peki ya biz, bu güzellikleri gelecek nesillere nasıl aktaracağız? Bu maden şirketi, doğamızı çalıyor. Onlara dur demeliyiz!"

Topluluk, bir araya gelip karar aldı. Maden şirketine karşı çıkmak, vadilerini ve doğayı savunmak için bir mücadeleye giriştiler. Halkın birleşik sesi, medyaya yansıdı ve daha fazla insan bu mücadeleye katıldı. Zamanla, maden şirketi vadinin ortasında durdu.

Topluluk, vadilerini savunarak, doğayı koruma bilinciyle hareket ederek maden şirketini durdurmayı başardı. Vadilerindeki ağaçları ve nehirlerini kurtardılar. Bu olay, insanların doğaya sahip çıkma gücünü, birlikte mücadele edebileceklerini gösterdi.

Topluluk, yaşadıkları vadiyi korumak ve gelecek nesillere temiz, yeşil bir çevre bırakmak adına çaba göstermeye devam etti. İnsanlar, doğayı sevgiyle korumanın, bir arada yaşamanın önemini bir kez daha anlamışlardı.

626
626
625
625
626
625
626
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.