Kirli bir doğada niçin yaşamak istemezsiniz sorusuna cevap olacak hikaye edici bir metin yazarmısın

Kirli bir doğada niçin yaşamak istemezsiniz sorusuna cevap olacak hikaye edici bir metin yazarmısın
Kirli bir doğada niçin yaşamak istemezsiniz sorusuna cevap olacak hikaye edici bir metin yazarmısın konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Kirli bir doğada niçin yaşamak istemezsiniz sorusuna cevap olacak hikaye edici bir metin yazarmısın

Ödev cevabı kısaca : Bir zamanlar temiz ve huzurlu bir köyde yaşayan Aylin, çevre kirliliğinin köyünü nasıl etkilediğini fark etti. Babasıyla yaptığı bir yürüyüşte, doğanın güzelliklerini keşfetti. Bu deneyimden ilham alarak köy halkını bir araya getirdi ve çevre temizliği kampanyası başlattı. Toplanan çöpler, geri dönüşüm bilinci ve doğaya saygı, köyde temiz bir yaşamı geri getirdi. Aylin'in liderliğindeki çabalar, insanların doğayı koruma sorumluluğunu anlamalarına ve yaşam kalitelerini artırmalarına yardımcı oldu.

Kirli Bir Doğada Yaşamak İstemem

Bir zamanlar, küçük bir köyde yaşayan bir kız çocuğu varmış. Kızın adı Elif'miş. Elif, doğayı çok seven, meraklı ve zeki bir kızmış. Her gün köyün yakınlarındaki ormana gider, ağaçların, çiçeklerin ve hayvanların arasında vakit geçirirmiş.

Bir gün Elif, ormanda gezerken, yerde bir çöp görmüş. Çöpü yerden kaldırmış ve bir kenara atmış. Sonra da, "Bu çöp burada ne arıyor?" diye düşünmüş.

Elif, çöpün ormana nasıl geldiğini merak etmiş. Köylülerin çöplerini nereye attıklarını öğrenmeye karar vermiş. Köydeki her eve gitmiş ve çöplerin nereye atıldığını sormuş.

Köylüler, çöplerini ormana attıklarını söylemişler. Elif, bu duruma çok üzülmüş. Ormanın kirlenmesini istemiyordu.

Elif, köylülere, çöplerini ormana atmamaları gerektiğini söylemiş. Köylüler, Elif'in söylediklerini önemsememiş. "Orman büyüktür, çöpümüzden bir şey olmaz," demişler.

Elif, köylüleri ikna edememiş. Ama pes etmemiş. Çöplerin ormanı nasıl kirlettiğini göstermek için bir plan yapmış.

Ertesi gün, Elif, köyün meydanına büyük bir pankart asmış. Pankartta, "Ormanı kirletmeyin!" yazıyordu.

Elif, pankartın altına oturmuş ve çöplerin ormanı nasıl kirlettiğini anlatmaya başlamış. Elif, konuşmasını bitirdiğinde, köylüler onu dikkatle dinlemişler.

Köylüler, Elif'in söylediklerinden sonra, çöplerini ormana atmanın yanlış olduğunu anlamışlar. Köylülerin hepsi, çöplerini artık ormana atmamaya karar vermişler.

Elif, köylülerin kararını duyunca çok mutlu olmuş. "Artık ormanımız kirlenmeyecek," diye düşünmüş.

Elif, köylülerin çöplerini ormana atmalarına engel olarak, ormanın temiz kalmasına yardımcı olmuş. Elif, doğanın önemini anlayan ve onu korumak için çabalayan bir kız çocuğuydu.

Sonuç

Kirli bir doğada yaşamak istemeyiz çünkü doğa, bizim yaşam kaynağımızdır. Doğanın temiz olması, bizim sağlığımız için önemlidir. Ayrıca, temiz bir doğa, yaşamaktan daha keyifli ve huzurlu bir ortam sağlar.

86
104
10
2
3
10
101
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.