Kırmızı eş anlamlısı nedir

Kırmızı eş anlamlısı nedir
Kırmızı eş anlamlısı nedir, kırmızı nedir, kırmızı TDK anlamı nedir, kırmızı kelimesi ile ilgili örnek cümleleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Kırmızı, al veya kızıl, parlak gökkuşağının en dışındaki renk. Sarı ve mavi gibi ana renklerden biridir. Güneş içteki gökkuşağındaki kırmızı renk ve gözümüzün açısı 42 derecedir. Elektromanyetik tayfın görülebilen renklerinden biridir. Kırmızı ışığın dalgaboyu 630-760 nanometre civarındadır.

Kanın rengi, kızıl, bu renkte olan anlamlarına gelerek bir renk türüdür. Kırmızı ve al kelimeleri aynı anlamlı kelimeler olarak eş anlamlı kelimeler arasında bulunmaktadır. Kırmızı renk daha çok bayrak için al kelimesi olarak kullanılmaktadır.

Kırmızı kelimesinin eş anlamlısı nedir

Kırmızı kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı: Al, Kızıl

Kırmızı TDK anlamı nedir

Arapça ḳirmizī
1. isim Al, kızıl renk.
2. sıfat Bu renkte olan. "Siyah zülüflü, kırmızı dudaklı, altın ve mercan gerdanlı kadınlar." - Ahmet Haşim

Kırmızı kelimesi ile ilgili örnek cümleler

  • Elmaların al renginde olması ilgisini çekti.
  • Kış gelince yanakları al rengine dönüyor.
  • Kırmızı ayakkabılarımı çok sevdiğimi söylemiştim.
  • Kendime kırmızı kaplı bir defter aldım.
  • Bugün senin yüzün de çok kırmızı gözüküyor.

12
8
23
3
11
5
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.