Kış aylarında bazı göller donarken denizlerin donmamasının sebebi nedir, araştırınız

Kış aylarında bazı göller donarken denizlerin donmamasının sebebi nedir, araştırınız
Kış aylarında bazı göller donarken denizlerin donmamasının sebebi nedir, araştırınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Kış aylarında bazı göller donarken denizlerin donmamasının sebebi nedir, araştırınız

Ödev cevabı kısaca : Denizlerin göllere göre daha büyük ve derin olmaları, suyun daha geniş bir hacimde karışmasını ve alt tabakalarının soğumasını engelleyerek donmayı önler. Bu nedenle, kış aylarında bazı göller donarken denizler genellikle donmaz.

Kış aylarında bazı göllerin donarken denizlerin donmamasının temel nedeni, göllerin daha küçük ve sığ olmalarıdır. Bu nedenle, göllerin suyu daha çabuk soğur ve yüzeyi donabilir. Öte yandan, denizler daha büyük ve derin olduğu için, suyun ısısını tutma ve karışma kapasiteleri daha yüksektir. Denizlerde daha geniş bir su hacmi olduğundan, suyun alt tabakaları soğuk hava koşullarından daha az etkilenir ve yüzey donmaz. Ayrıca, denizlerdeki hareketli suyun, sıcak ve soğuk tabakalar arasında karışım sağlaması da donmayı engeller. Bu faktörlerin bir araya gelmesiyle, denizlerin genellikle donmaması ve sıvı kalması sağlanmış olur.

42
42
42
42
42
42
42
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.