Kışın genellikle koyu, yazın açık renkli giysilerin kullanılmasının, yaz döneminde asfalt yolun kaynıyormuş gibi görünmesinin

Kışın genellikle koyu, yazın açık renkli giysilerin kullanılmasının, yaz döneminde asfalt yolun kaynıyormuş gibi görünmesinin
Kışın genellikle koyu, yazın açık renkli giysilerin kullanılmasının, yaz döneminde asfalt yolun kaynıyormuş gibi görünmesinin nedeni nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yaz kış farklı renklerde elbise tercih etmemizin temel sebebi ışığın soğurulmasıdır. Açık renkler ışığı daha fazla yansıtmakta, koyu renkler ışığı daha fazla soğurmaktadır. Bu bilgiden hareketle, yazın açık renkli elbiseler giyeriz ki, zaten her yer sıcaktır biz ısınmaktan daha çok serinlemek isteriz. Bunun için açık renkli elbiseler giyerek üzerimize gelen ışığın yansımasını sağlarız. Kış aylarında, soğuk olduğundan ısınmaya ihtiyacımız vardır. Bunun kış aylarında ısınmak için ışığı daha çok soğuran yani kendi bünyesinde tutan ve ısınan koyu renkleri elbiseler tercih edilir.

27
218
18
19
19
21
75
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.