Kışın giydiğimiz ayakkabının tabanındaki kauçuk maddesinin eldesi ve üretimi kimyanın hangi disiplinini ilgilendirir

Kışın giydiğimiz ayakkabının tabanındaki kauçuk maddesinin eldesi ve üretimi kimyanın hangi disiplinini ilgilendirir
Kışın giydiğimiz ayakkabının tabanındaki kauçuk maddesinin eldesi ve üretimi kimyanınhangi disiplinini ilgilendirir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Polimer Kimyası: Organik kimyanın çalışma alanının büyük bir kısmını oluşturur. Liflerin, plastiklerin, boyaların, kauçukların, yapıştırıcıların üretiminde polimerler kullanılır.

Polimerler; doğada bulunabilirler (nişasta, protein vb.), sentetik (naylon, PVC vb.) olarak insanlar tarafından da üretilebilirler. Polimerler; liflerin, plastiklerin, boyaların, kauçukların üretiminde kullanılır.

Kauçuk maddesinin eldesi ve üretimi Polimer Kimyasının çalışma alanını oluşturur. Proteinler, karbonhidratlar doğal polimerlere, naylon, plastik, teflon, orlon, kauçuk ise yapay polimere örnektir. Polimerlerin incelenmesi polimer kimyasının ilgi alanıdır

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.