Kışın taşıtların radyatörlerine neden antifriz konur, kışın kar yağdığında yollara neden tuz serpilir

Kışın taşıtların radyatörlerine neden antifriz konur, kışın kar yağdığında yollara neden tuz serpilir
Kışın taşıtların radyatörlerine neden antifriz konur, kışın kar yağdığında yollara neden tuz serpilir, kar yağdığında taşıtların ve yayaların geçtiği yerlerdeki karlar neden diğer yerlere göre daha detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Aşağıdaki soruları cevaplamak için araştırma yapınız. Araştırmamızda çoklu arama kriterlerini kullanarak güvenilir kaynaklardan yararlanınız. Amacımıza uygun bilgiyi seçiniz. Bilgilerin güncel ve geçerli olmasına dikkat ediniz. Araştırma sonuçlarını arkadaşlarınızla paylaşınız.
❍ Kışın taşıtların radyatörlerine neden “antifriz” konur?
❍ Kışın kar yağdığında yollara neden tuz serpilir?
❍ Kar yağdığında taşıtların ve yayaların geçtiği yerlerdeki karlar neden diğer yerlere göre daha çabuk erir?

Ödev cevabı kısaca : Araştırmam sonucunda elde ettiğim bilgileri aşağıda paylaşıyorum:

1. Kışın taşıtların radyatörlerine neden “antifriz” konur? Kışın radyatörlere antifriz eklenmesinin ana nedeni, suyun donmasını engellemektir. Antifriz, suyun donma noktasını düşürerek motorun soğutma sisteminde suyun donmasını önler. Aynı zamanda antifriz, motorun içinde korozyonu ve paslanmayı engellemek için de kullanılır.

2. Kışın kar yağdığında yollara neden tuz serpilir? Kışın yollara tuz serpilmesinin amacı, karın erimesini hızlandırmaktır. Tuz, kar ve buzun erime noktasını düşürerek, yolların daha çabuk temizlenmesini sağlar. Ayrıca, tuzun eriyen karın suyunun donmasını geciktirdiği ve buzlanmayı engellediği bilinmektedir.

3. Kar yağdığında taşıtların ve yayaların geçtiği yerlerdeki karlar neden diğer yerlere göre daha çabuk erir? Taşıtların ve yayaların geçtiği yerlerdeki karların daha çabuk erimesinin nedeni, trafiğin ve insan aktivitelerinin oluşturduğu sürtünme ve basınçtır. Bu alanlarda, yüzeydeki kar daha sıkışır ve erime süreci hızlanır. Ayrıca, taşıtların egzozlarından çıkan sıcak hava da bu alanlarda karın erimesine katkıda bulunur.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.