Kişinin imanın geçerliliğini sağlayan şartlar

Kişinin imanın geçerliliğini sağlayan şartlar
Kişinin imanın geçerliliğini sağlayan şartları şema halinde belirtiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İmanın geçerli olması ve kişiyi ahirette ebedi kurtuluşa erdirebilmesi için şu şartları taşıması gerekir:

  • İmanın insanın hür iradesiyle yaptığı bir tercih olmalı, baskı ve tehditle veya yaşamdan ümit kesildiği bir koşulda olmamalıdır. “Artık o çetin azabımızı gördükleri zaman `Allah’a inandık ve O’na ortak koştuğumuz şeyleri inkar ettik’ derler. Fakat azabımızı gördükleri zaman imanları kendilerine bir fayda vermeyecektir. Allah’ın kulları hakkında süregelen kanunu budur. İşte kafirler burada hüsrana uğramışlardır” (el-Mü’min 40/84-85) buyrulmuştur.
  • Mümin kişinin, imanın şartlarından birini inkâr edecek tutum ve davranışlara sahip olmamalıdır.
  • İman eden kişi; Allah’ın (c.c) rahmetinden ümidini kesmemelidir ve aynı şekilde iman etmiş olmanın rehavetiyle fazlaca rahat olmamalıdır. Yüce Mevlamız şöyle buyurur: “Doğrusu kafirlerden başkası Allah’ın rahmetinden ümit kesmez” (Yusuf 12/87), “Fakat büyük zararı göze alanlar topluluğundan başkası Allah’ın azabından (azabının olmayacağından) emin olmaz” (el-A`raf 7/99).

11
76
24
45
46
19
301
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.