Kişioğlu ölmek için yaratılmıştır / İnsanoğlu fani, Gök Tanrı ebedidir

Kişioğlu ölmek için yaratılmıştır / İnsanoğlu fani, Gök Tanrı ebedidir
Kişioğlu ölmek için yaratılmıştır / İnsanoğlu fani, Gök Tanrı ebedidir. Orhun Kitabeleri’nde geçen bu bilginin İslam inancıyla ilgisinedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türkler, İslamiyet inancından önce Gök Tanrı ve Budizm inançlarına inanmaktaydılar. İslamiyet ile Tanışan Türkler, İslamiyet'in Gök Tanrı inancı ile büyük ölçüde bağdaşması üzerine kitleler halinde İslamiyet'i benimsemişlerdir. Verilen; "Kişioğlu ölmek için yaratılmıştır. İnsanoğlu fani, Gök Tanrı ebedidir." sözü ile insanların geçici oldukları Dünya'nın ve alemlerin kalıcı olduğu inancı öğütlenmektedir. Bu inanç İslam dinindeki Ahiret inancı ile bağdaşmaktadır. Ahiret inancında da kitabede bahsedildiği gibi Dünya yaşamı insan için sınırlıdır.

Evet, Orhun Kitabelerinde geçen bu ifadenin İslam inancıyla benzerliği vardır. Çünkü, İslam inancında göre insan fanidir, ömrü kısıtlıdır ve kendine verilen müddet kadar bir yaşam sürecektir. Allah ise, bakidir. Yani, insan gibi fani değildir ve ebediyen var olacaktır.

36
20
0
1
14
1
14
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.