Kitapsız büyüyen çocuk susuz yetişen ağaca benzer atasözünü açıklayan bir yazı

Kitapsız büyüyen çocuk susuz yetişen ağaca benzer atasözünü açıklayan bir yazı
Kitapsız büyüyen çocuk susuz yetişen ağaca benzer atasözünü açıklayan bir yazı örneğini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Kitap Okumanın Önemi

Bir ağacın büyümesi meyve vermesi için su, toprak gibi ihtiyaçları vardır. Suyu olmayan bir ağaç gelişemez, zamanla solar, meyve vermez ve kurur.

Su ağacın en önemli ihtiyacıdır. Ağacın suya ihtiyaç duyduğu gibi çocuklarında kitaplara ihtiyacı vardır. Kitapsız büyüyen bir çocuk susuz yetişen ağaca benzer. Kitapsız çocuk bilgi ve görgüsünü artıramaz. Hayata hazırlanamaz, hayallerini gerçekleştiremez.

Bu yüzden bir çocuğun hayatını en güzel şekilde yaşaması için kitap okumalıdır. Kitap okuyarak hayatı için gerekli bilgileri almalıdır. Kitap okuyarak hayal dünyasını geliştirmelidir.

Kitap okumayan bir çocuk zamanla solan bir ağaç gibi kurur. Zararlı alışkanlıkları olur. Etrafına zararlı hale gelir. Toplumda istenmeyen bir kişi haline gelir. Suç işleme ihtimali daha yüksektir. Toplumun geleceğini tehlikeye atar.

Susuz kalan ağaç yapraklarını döker, dalları kurur, meyve vermez, gövdesi ve kökleri kurur yani ölür. Bir çocuk kitapsız büyürse hayatı öğrenemez, insanlarla iletişim kuramaz. Toplumdan uzaklaşır, huzur içinde yaşayamaz.

Ağaç için su ne ise bir çocuk içinde okumak odur. Bu yüzden okuyalım, okutalım. Çocukları kitapsız büyütmeyelim.

Kitap En Büyük Hazinedir

İnsanların yaşam döngüsü: doğum, yaşam ve ölüm şeklindedir. Her insan, yaşam sürecini anlamlı kılmak ister. Bu anlam için, çocukluktan itibaren bazı alışkanlıklar elde edinmek gerekir. Bu alışkanlıklardan en önemlisi ise kitap okuma alışkanlığıdır.

Kitap okumak, çocukken yani beynimizin öğrenmeye en aç olduğu dönemde en çok işimize yarayan aktivitedir. Kitap okumak sayesinde çevremizde ne olup bittiğini, geçmişte ve gelecekte neler olabileceğini, bilimi, sanatı ve diğer her türlü konuyu öğrenebiliriz.

Kitap okumanın bir şeyler öğretmek dışında, duygularımızı anlayabilen yazılar barındırması bizi yalnız hissetmekten kurtaracaktır. Onu okurken adeta arkadaşımızla konuşuyormuş gibi hissedeceğiz. Bu yakınlık da bize kendimizi daha iyi ifade etme şansı verecek ve böylece günlük hayatımızda da daha güzel cümlelerle konuşabileceğiz.

Eğer kitaplar olmasa, bilgisiz ve kültürsüz oluruz. Bu bizi susuz yetişen bir ağaca benzetir. Çünkü böyle bir ağaç, gün gelir ve kurur. Bizler de kitap okumazsak, öğrenmeyi bilemeyiz ve çok sığ bir şekilde yaşayıp gideriz.

196
1013
214
179
216
606
1013
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.