Kitle iletişim deyince aklınıza ne geliyor

Kitle iletişim deyince aklınıza ne geliyor
Kitle iletişim deyince aklınıza ne geliyor bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Posta, Telgraf, Telefon, Faks, Gazete, Radyo, Televizyon, Uydular, Bilgisayarlar (İnternet ve e-posta)

Gazete, dergi, radyo, televizyon, sinema gibi kitlelere ulaşan ve iletişimi sağlayan araçlara kitle iletişim araçları denilmektedir. Kitle iletişim araçlarının amacı amacı düşünce, fikir, haberleri çok kısa zamanda geniş kitlelere ulaştırabilmektir. Kitle iletişim araçları; "Daha geniş kitlelere, çevrelere seslenebilmek, onlarla iletişim kurmak için gerçekleştirilen elektromanyetik dalgaların ve bunların alıcılarının kullanımı ile tüm kitleye seslenebilme olanağı veren bir araçtır."

Kitle iletişim araçları, internet, televizyon, gazete, dergi, bilgisayar, akıllı telefonlar ilk aklımıza gelenler, günümüzün en yaygın kitle iletişim aracı internet olmuştur. Hemen hemen bütün cihazlar, televizyonlar, uydu cihazları, telefonlar internete bağlanır olmuş, sosyal medya siteleri ile etkileşim ve iletişim artmıştır.

Kitle iletişim araçları olmasaydı, başka ülke yada şehirlerdeki haber ve gelişmeleri anında izlememiz ve haberdar olmamız mümkün olmazdı. Canlı yayınlarla bize ulaştığı gibi, sosyal medya ile de, dünyanın her hangi bir yerinde olan bir gelişme her yerden duyulabilmektedir.

2
5
2
1
1
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.