Kitle iletişim özgürlüğünü kullanırken yerine getirilmesi gereken sorumluluklar

Kitle iletişim özgürlüğünü kullanırken yerine getirilmesi gereken sorumluluklar
Kitle iletişim özgürlüğünü kullanırken yerine getirilmesi gereken sorumluluklar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kitle iletişim araçları, haberleşme, genel kültürü geliştirme yani bilgilenme, kültürün nesillere aktarılmasında, eşya ve hizmetlerin tanıtılmasında, etkileşim, paylaşım, toplumsal sorunlara çözüm için ortam hazırlamak amacıyla kullanılmaktadır.

Kitle iletişim özürlüğü ise her insanın en temel haklarından biri olarak “haber, bilgi, fikir, basın, radyo, televizyon, sinema ve internet” gibi iletişim araçlarının kullanımıyla birlikte elde edilen haklardır.

Özgürlük bir hak olarak verilmektedir. Her hakkın bir sorumluluğu da beraberinde getirdiği bilinmektedir. Bu nedenle kitle iletişim özgürlüğünü kullanırken de bazı sorumlulukların farkında olmak gerekir. Çünkü kitle iletişim araçları toplumu yakından ilgilendiren ve toplumun içinde olan araçlardır.

Kitle iletişim özgürlüğünü kullanırken yerine getirilmesi gereken sorumluluklar özel hayatın gizliliğine dikkat etmek, kişisel verilerin kullanımını sınırlamak, kişi dokunulmazlığına saygı göstermek, kişilerin fikirlerine ve hayatlarına saygılı olmak gibi sorumluluklardır. Bu sorumlulukların yerine getirilmesi işlerin daha düzenli gitmesini sağlar. Doğru ve etkin bir şekilde iletişim kurmayı da böylece başarmış oluruz.

4083
921
1761
453
522
642
3426
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum