Kıyı kordonunun bir koyun veya körfezin önünü kapatmasıyla oluşan yer şeklidir

Kıyı kordonunun bir koyun veya körfezin önünü kapatmasıyla oluşan yer şeklidir
Kıyı kordonunun bir koyun veya körfezin önünü kapatmasıyla oluşan yer şeklidir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Kıyı kordonunun bir koyun veya körfezin önünü kapatmasıyla oluşan yer şeklidir

Ödev cevabı kısaca : Kıyı kordonu, bir koyun veya körfezin ağzını kapatması sonucu oluşan kum, çakıl veya diğer sedimentlerle oluşan bir kara parçasıdır. Genellikle kıyı bölgelerinde rüzgar ve dalga etkisiyle denizden kara doğru taşınan malzemelerin birikmesi sonucu oluşur. Kıyı kordonları, kıyı şeridini koruyan doğal bir savunma mekanizması olabilir.

Kıyı kordonları, kıyı bölgelerinde sıklıkla gözlemlenen ve kıyıları çeşitli etkilerden koruyan önemli yer şekillerinden biridir. Kordonlar, körfezleri ve koyları iç kesimlerden denizden gelen etkilere karşı korur ve bu bölgelerde denizden gelen dalgaların etkisini azaltır. Aynı zamanda kıyı kordonları, denizle iç kesimler arasında kumul gölleri ve sazlıklar gibi doğal yaşam alanları oluşturabilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.