Kızılırmak nereden doğar ve hangi şehre dökülür

Kızılırmak nereden doğar ve hangi şehre dökülür
Kızılırmak nehri nereden doğar ve hangi şehre dökülür, Kızılırmak nehri kaç ilden geçer konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Kızılırmak nereye dökülür, Kızılırmak nereden doğar ve hangi şehre dökülür?

Ödev cevabı kısaca : Kızılırmak, 9 şehri içerisine alarak bir sınır çizer ve Karadeniz'e dökülen ırmaktır. Türkiye'nin en uzun ırmağı olarak bilinmektedir.
Kızılırmak, Sivas iline bağlı imranlı ilçesinden başlar ve sırasıyla Sivas, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Çankırı, Çorum ve Samsun illerinden geçerek Bafra burnu olarak bilinen noktadan Karadeniz'e dökülmektedir.
Kızılırmak, geçtiği toprakları verimli hale getirmekte ve deltalar oluşturarak alüvyonlu toprakların elde edilmesini sağlamaktadır. Bu topraklar üzerinde verimli tarım çalışmaları sağlanmaktadır.

1
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.