Klimatolojik kökenli afetler nelerdir

Klimatolojik kökenli afetler nelerdir
Klimatolojik kökenli afetler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Atmosferde meydana gelen hava olaylarının normal değerlerin dışına çıkması neticesinde can ve mal kayıplarının yaşanmasına klimatik kökenli afetler olarak tanımlanır. Rüzgârlar, yağmur, kar, dolu, sıcaklık gibi atmosfer kaynaklı hava olaylarının yaşam üzerine olan olumsuz etkileri bu afetleri ortaya çıkarmıştır. Atmosfer içinde farklı karaktere sahip hava kütleleri daimi olarak dolaşım hâlindedir.

Sıcak hava ile soğuk havanın yer değiştirmesi sonucu ortaya çıkan rüzgârlar, bu hava kütlelerinin uzak yerlere taşınmasını kolaylaştırır. Örneğin çöllerde sıcaklığın artması kuraklığı tetiklediği gibi rüzgârlarla taşınan çöl sıcaklıkları ılıman kuşaktaki canlıların yaşamına, tarım ürünlerine ve su kaynaklarına olumsuz etkiler. Atmosfer kaynaklı bu doğal afetleri şu şekilde sıralayabiliriz.

3
2
2
2
2
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.