Kocaeli ile yerel saatleri aynı olan iller hangileridir

Kocaeli ile yerel saatleri aynı olan iller hangileridir
Kocaeli ile yerel saatleri aynı olan iller hangileridir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yerel saatlerin aynı olması için merkezlerin aynı boylam üzerinde olmaları gerekir. Kocaeli ile yerel saatleri aynı olan merkezler: Bilecik ve Kütahya'dır.

Yerel saat konusu işlenirken bilmemiz gereken şey, boylam etkisidir. Boylam, dünyamızda bir noktada başlangıç meridyenine olan uzaklığın merkezdeki açı cinsinden değeridir. Bu değer, sadece yerel saat konusunu etkiler ve yerel saat farkı bulmada işimize yarar.

Boylamın bu etkisini konuşalım. Başlangıç meridyenine olan uzaklığı aynı olan yani başka bir deyişle boylamları aynı olan noktalarda yerel saat aynıdır, değişmez demeliyiz.

Sorduğun soruda Kocaeli ile yerel saati aynı olan illerimizi merak etmişsin. Matematiksel konumları belli olan bir haritaya baktığımız zaman aynı boylam üzerinde yer alan diğer iki şehrin Kütahya ve Bilecik olduğunu söyleriz.

1
2
1
1
2
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.