Kocaeli Üniversitesi kayıt işlemleri

Kocaeli Üniversitesi kayıt işlemleri
2019-2020 Kocaeli Üniversitesi kayıt için gerekli belgeler neler, kayıtlar ne zaman başlayacak ne zaman sona erecek detaylar haberimizde...

2019-2020 EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI ÖSYM İLE KOCAELİ ÜNİVERSİTESİNE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİN KAYITLARI

1-) E-Devlet Üzerinden Kayıt İşlemleri

E-Devlet üzerinden yapılacak olan kayıt işlemleri 16 - 21 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacaktir. E-Devlet üzerinden kayıt yapan öğrencilerimizin üniversitemize gelmelerine gerek bulunmamaktadır.

2-) Kocaeli Üniversitesi Web Sayfası Üzerinden Online Kayıt İşlemleri

Üniversitemiz web sayfası üzerinden yapılacak olan kayıt işlemleri 19 - 23 Ağustos 2019 tarihleri arasında http://ogr.kocaeli.edu.tr/koubs/ekayit/index.cfm bağlantısı kullanılarak yapılabilecektir. Üniversitemiz web sayfası üzerinden kayıt yapan öğrencilerimizin üniversitemize gelmelerine gerek bulunmamaktadır.
NOT: Online kayıt işlemlerinin tamamlanabilmesi için öğrencilerin T.C. kimlik numaralarının yanı sıra cilt no, aile sıra no ve sıra nobilgilerini kullanmaları gerekecektir. (Yeni T.C. kimlik kartı sahibi öğrencilerimize önemle duyurulur)

3-) Kocaeli Üniversitesi'nde İlgili Birimlere Gelerek Kayıt İşlemleri

Üniversitemize gelerek yapılacak olan kayıt işlemleri 19 - 23 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacaktir.
Aşağıda belirtilen Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarının ilgili programlarına kayıt yapacak öğrencilerin 19-23 Ağustos 2019tarihleri arasında şahsen kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

ÖNEMLİ

Tıp Fakültesi (Tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerinden Sağlık Kurulu Raporu getirilecektir.)
Spor Bilimleri Fakültesi (Tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerinden Sağlık Kurulu Raporu getirilecektir.)
Sağlık Bilimleri Fakültesi (Yalnızca Ebelik ve Hemşirelik Programları tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerinden Sağlık Kurulu Raporu getirilecektir.)
Kocaeli Sağlık Hizmetleri MYO (Tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerinden Sağlık Kurulu Raporu getirilecektir.)
Kartepe Atçılık MYO (Tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerinden Sağlık Kurulu Raporu getirilecektir.)
Yahya Kaptan MYO (Tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerinden Sağlık Kurulu Raporu getirilecektir.)
Hereke Ömer İsmet Uzunyol MYO (Yalnızca Özel Güvenlik ve Koruma Programı ÖSYM Kılavuzunda Bakınız 273’da belirtilen şartları sağladığına dair Sağlık Kurulu Raporu getirecektir.)
İzmit MYO (Yalnızca Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı ÖSYM Kılavuzunda Bakınız 116’da belirtilen şartları sağladığına dair Sağlık Kurulu Raporu getirecektir.)
Denizcilik Fakültesi (Sahil ve Hudutlar Genel Müdürlüğünden “Gemi Adamı Olur Raporu” getirilecektir.)
Karamürsel MYO (Deniz Ulaştırma ve Işletme Programı, Gemi Makinaları İşletme Programı öğrencileri Sahil ve Hudutlar Genel Müdürlüğünden “Gemi Adamı Olur Raporu” getirecektir.)
Diş Hekimliği Fakültesi (Tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerinden Sağlık Kurulu Raporu getirilecektir.)
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi (Tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerinden Sağlık Kurulu Raporu getirilecektir.)

Öğrencileri kayıt esnasında branşa göre tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerinden Sağlık Kurulu Raporu veya Sahil ve Hudutlar Genel Müdürlügü’nden “Gemi Adamı Olur Raporu” getireceklerinden 19 – 23 Agustos 2019 tarihleri arasında şahsen müracaat edeceklerdir.

Güzel Sanatlar Fakültesi ögrencileri Özel Yetenek Sınavı ile kabul edildiğinden kayıtlarını 16-18 Eylül 2019 tarihleri arasında Yedek Ögrenci Kayitlari 19-23 Eylül 2019 Tarihleri arasında kayıt birimine şahsen müracaat edeceklerdir.
Devlet Konservatuarı öğrencileri Özel Yetenek Sınavı ile kabul edildiğinden kayıtlarını 26-29 Ağustos 2019 tarihleri arasında kayıt birimine şahsen müracaat edeceklerdir.

Not-1 : İkinci Öğretim Programlarına yerleşen öğrenciler, öğrenim harç ücretlerini 10-20 Eylül 2019 tarihleri arasında öğrenci numaralarıyla Türkiye İş Bankası Şubelerinden gişelerden yatıracaklardır.
Not-2 : Kayıt tarihlerinde ortaöğretim kurumlarindan mezun olamayan, bütünleme veya tek ders sınavına girecek olan adayların kayıt tarihlerinde geçici kayıtları alınacaktır. 31 Aralık 2019 tarihine kadar ortaöğretim kurumlarından mezun olduklarına ilişkin belgeyi ibraz edemeyen öğrencilerin kayıtları silinecektir.

Kayıt Yenileme 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında Kocaeli Üniversitesi’nde öğrenimine devam eden öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri Güz Yarıyılında 09-13 Eylül 2019 tarihleri arasında; Bahar Yarıyılında 17-21 Şubat 2020 tarihleri arasinda İnternet ortaminda Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden yapılır. Öğrenci alması gereken dersleri seçtikten ve harcını yatırdıktan sonra seçilen dersler Danışmanı tarafından İnternet üzerinden onaylanır.

NOT: Bölüm veya Program Başkanlıklarınca, tüm öğrenciler için bir öğretim elemanı danışman olarak seçilir. Öğrenci, devam edeceği dersleri sorumlu olduğu öğretim planına uygun olarak ve danışmanının önerileri doğrultusunda seçer. Öğrenci, Ders alma işlemini ve danışman onayını internet ortamında yaparak kayıt işlemlerini tamamlamış olur. (Ders seçme işlemi için belirlenen tarihler arasinda Katkı Payını yatırmayan ve/veya Ders Seçme işlemini yapmayan öğrenciler için Öğrenci Bilgi Sistemi belirtilen süreler akabinde kapatılacağından, daha sonra hiç bir surette ders seçme işlemi yaptırılmayacaktır.) Öğrencilerin seçebileceği haftalık ders saati sayısının üst sınırı Üniversite Senatosunca belirlenir. İlk kez alınacak dersler ile tekrar edilen derslerin toplam saati bu sayıyı asamaz. Derse yazılma sırasında çakışma olması halinde, önceki yarıyıllara ait dersler alınmalıdır. Öğrenciler, akademik takvimde belirtilen süre içinde kayıtlı olduğu derslerin bir kısmını veya tamamını danışmanlarının onayı ile bırakabilirler. Hazırlık sınıfına ve birinci sınıfa yeni kayıt olan öğrenciler, güz ve bahar yarıyılı derslerinin tamamını, derse yazılmalarına gerek kalmaksızın alırlar.

Ders Ekleme – Bırakma, Geç Kayıt 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında Kocaeli Üniversitesinde öğrenimine Güz Yarıyılında devam eden öğrencilerin ders ekleme – bırakma ve geç kayıt işlemleri 16- 20 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında Kocaeli Üniversitesinde öğrenimine Bahar Yarıyılında devam eden öğrencilerin ders ekleme – bırakma ve geç kayıt işlemleri 24-28 Şubat 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

Önemli Not: Detaylı ve güncel bilgilere üniversitenin sayfasından ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.