Kolonya karışımı nasıl ayrılır

Kolonya karışımı nasıl ayrılır
Su ve kolonya nasıl ayrılır, kolonya karışımını ayırmak için hangi yöntem kullanılır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kolonya bir karışımdır. Sıvı sıvı bir karışım olduğu için birçok fiziksel yöntemle kolonya karışımını ayırmak mümkün olmaktadır. Kolonya, gaz, su, alkol maddelerinden oluşan seyreltik bir yapıya sahip olarak kullanılmaktadır. Günlük hayatta güzel koku veren, temizleyici bir madde olarak tercih edilmektedir.

Kolonya karışımını ayırmak için kullanılan fiziksel ayırma yöntemi buharlaştırma yöntemi olarak bilinmektedir. Kaynama noktası düşün olan alkol önce buharlaşır ve su kalır. Alkol damıtılır ve elde edilir. Böylece su ve alkol farklı kaplarda bulunarak ayrılmış olur. Kaynama noktası farklılığı buharlaştırma yönteminde önemli bir fark olarak ayırmada fiziksel bir yöntem de oluşturmaktadır.

615
188
615
84
28
132
422
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.