Koltukların ayakları neden bir sandalye ayağı kadar uzun değildir

Koltukların ayakları neden bir sandalye ayağı kadar uzun değildir
Koltukların ayakları neden bir sandalye ayağı kadar uzun değildir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Öncelikle koltukların taşıması gereken yükler sandalyelerinkinden çok daha fazladır. Çünkü sandalyelere yalnızca 1 kişi oturması planlanırken bu sayı koltuklar için 3-4 kişiye kadar çıkabiliyor. Bu yüzden de koltukların taşıması gereken yük daha fazla oluyor. Daha fazla yük taşıyabilmesi için de koltukların ayakları kısa tutuluyor. Çünkü kısa ayaklar uzun ayaklara nazaran çok daha fazla dayanıklıdır.

Bu konu, fizikteki moment konusu ile ilgilidir. Basit bir örnek vermek gerekirse, büyükçe bir sopayı kırmak istediğimizde kolayca kırarız. Ancak aynı kalınlıktaki çok küçük bir sopayı kırmak istediğimizde çok zorlanırız ve çok daha fazla güç harcarız. Mesafe kısaldıkça güç ve dayanma direnci artar.
Benzer durum burada da geçerlidir. Koltukların ağırlığı sandalyeye göre fazla. Üstelik daha fazla kişi oturabildiği için daha çok ağırlık binecek. Bütün bu ağırlığı taşıyabilmek için ayakların dayanıklı olması lazım. Bunun için de kısa tutulur. 

167
9
150
8
6
5
125
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.