Komşu, komşunun külüne muhtaçtır atasözünün anlamı

Komşu, komşunun külüne muhtaçtır atasözünün anlamı
Komşu komşunun külüne muhtaçtır,toplum hayatında komşuluğun yeri ve hakkı büyüktür. İyi komşu daima bir nimettir. En ufacık ihtiyaçlar için bile komşular birbirlerine yardımcı olur, ihtiyaçlarını gidermeye çalışırlar.

Önemsiz gibi görünen pek çok hususta komşuluk ilişkisinin yeri doldurulanı az. İyi komşuluk ilişkilerinin gerekliliğini vurgulamak üzere söylenir.

Komşu komşunun külüne muhtaçtır anlamı:

Hayat şartları insanları bir arada yaşamaya zorunlu kılmıştır. Bir arada yaşama sosyal hayatı, sosyal hayat da karşılıklı olarak yardımlaşmayı beraberinde getirmiştir. Dolayısıyla insan her meselesini tek başına halledemez olmuş, yakınındakine başvurmak zorunda kalmıştır. Bu bakımdan komşular birbirlerine en küçük şey için bile muhtaçtırlar. Çünkü en önemsiz şeyin yokluğu, büyük bir işin aksamasına yol açabilir.

Birbirine çok yakın yerlerde yaşayan insanlar, en küçük şeye bile ihtiyaç duyar ve bunun için komşusunun kapısını çalarlar. İnsanın nasıl biri olduğu komşularıyla olan ilişkisinden anlaşılır. Bazen önemsiz bir şeyin eksikliği işimizi aksatır. Bir soğan için bile komşuya koşulur. Komşu her zaman komşunun imdadına yetişir.

Toplum hayatında komşuluğun yeri ve hakkı büyüktür. İyi komşu daima bir nimettir. En ufacık ihtiyaçlar için bile komşular sık sık birbirlerine yardımcı olur, ihtiyaçlarını gidermeye çalışırlar. Önemsiz gibi görünen pek çok hususta komşuluk ilişkilerinin yeri doldurulanı azdır.

İyi komşuluk ilişkilerinin gerekliliğini vurgulamak için üzere söylenir.

Komşu komşunun külüne (veya tütününe) muhtaçtır TDK anlamı ve örnek cümle

Komşular en küçük şey için bile birbirlerine muhtaçtırlar anlamında kullanılan bir söz.
  • Onların bu halini görünce komşu komşunun külüne muhtaçtır sözüne inandım.
  • Her zaman komşu komşunun külüne muhtaç kalır.
  • Kavgamızı sonlandırdık ve anladık ki komşu komşunun külüne muhtaçtır.
  • Her insanın ihtiyacı vardır bu yüzden komşu komşunun külüne muhtaçtır.

Komşu komşunun külüne muhtaçtır atasözünün ana fikri

Komşular en küçük şey için bile birbirlerine muhtaçtırlar.

Komşu nedir, konutları yakın olan kimselerin birbirine göre aldıkları ad.
Kül nedir, yanan şeylerden artakalan toz madde.
Muhtaç nedir, bir şeye gereksinim duyan.

7006
2832
7001
1001
1421
1113
3115
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum