Komşuluk ilişkilerinin toplumsal birlik ve dayanışmaya katkıları hakkında neler söyleyebilirsiniz

Komşuluk ilişkilerinin toplumsal birlik ve dayanışmaya katkıları hakkında neler söyleyebilirsiniz
Komşuluk ilişkilerinin toplumsal birlik ve dayanışmaya katkıları hakkında neler söyleyebilirsiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kültürümüzü oluşturan ögelerden biri de komşuluktur. Komşuluk toplumsal dayanışma ve birlik açısından önemli bir faktördür. Atasözleri ve deyimlerimiz komşuluğun birlik ve dayanışmaya olan katkısını göstermektedir. “Komşu komşunun külüne muhtaçtır”, “Ev alma, komşu al”, “Hayır söyle komşuna, hayır çıksın karşına” gibi atasözleri komşuluğun dayanışmaya katkısına iyi birer örnektir. Dayanışma, yardımlaşma, acı ve tatlı günde yanında olma komşuluğun gereğidir.

Dinimizde ve kültürümüzde önem verilen hususlardan birisi de komşuluk ilişkileridir. Komşular; sürekli yüz yüze geldiğimiz, iyi günde, kötü günde birbirimizin yanında olduğumuz, yeri geldiğinde tuzumuz, şekerimiz bittiğinde kendilerinden istediğimiz kişilerdir.

Komşuluk ilişkileri toplumsal birlik ve dayanışmaya katkı sağlar. Komşular arasında var olan birlik ve beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duyguları toplumun huzurunu, barışını, birlik ve beraberliğini sağlar. Komşuluk ilişkilerinin iyi olmadığı yerlerde ise birlik ve beraberlikten söz etmek pek mümkün değildir.

3801
672
1586
311
254
216
2425
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum