Kömürün nasıl oluştuğunu araştırınız

Kömürün nasıl oluştuğunu araştırınız
Kömürün nasıl oluştuğunu araştırınız, kömür nasıl meydana gelir, kömürün içinde neler bulunur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kömürün bitki kökenli bir madde olduğunu bilmelisiniz. Ana maddesi karbondur. İçeriğinde karbon dışında çok sayıda madde yer almaktadır. Karbon, oksijen, hidrojen, azot, kükürt ve mineral içermektedir. Fiziksel ve kimyasal açıdan farklı bir yapıya sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Basit bir şekilde oluşum aşaması hakkında bilgi vermek gerekirse; bitkilerin zamanla sıcaklık ve basınç altında değişim yaşaması ile oluşur diyebiliriz. Geçmişe bakıldığında ise kömür oluşumunun tarih öncesi bataklıklarda görüldüğü biliniyor. Bataklıklarda toplanan bitki artıklarında yaşanan değişim, kömür oluşumunu sağlamıştır.

Arz kabuğunda tektonik hareketler meydana gelir. Bataklıklar silt ve diğer sedimanlarla birlikte derinlere doğru gömülme yaşar. Bu gömülmenin sonunda bitki atıklarının yüksek basınç ve sıcaklık altında kalması sonucu doğmuştur. Sonucunda ise sertleşme, bitümlü kömür veya taşkömürü dediğimiz kömür türlerinin ortaya çıkması sağlanmıştır. Kömürün değişiminin son aşaması ise antrasit olarak

Kömür bitki kökenli bir maddedir. Bu nedenle ana elemanı karbondur. Bitkilerin, bitkilerin zamanla ve sıcaklık-basınç altında, değişim geçirmesi sonucunda oluşmuştur. Kömür, karbon, hidrojen, oksijen ve azottan oluşan, kükürt ve mineral maddeler içeren, fiziksel ve kimyasal olarak farklı yapıya sahip bir maddedir.

26
11
4
4
5
5
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.