Konar-göçerlere karşı korunmak isteyen yerleşik toplumların aldıkları tedbirler

Konar-göçerlere karşı korunmak isteyen yerleşik toplumların aldıkları tedbirler
Konar-göçerlere karşı korunmak isteyen yerleşik toplumlarınaldıkları tedbirler neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Konar Göçer toplumlar çok iyi askerdiler zira bizden örnek vermek gerekirse orta asyanın sert iklim koşullarından ve her an gelebilecek tehlikelerden dolayı çok iyi birer savaşçıydık. Kültürümüzün en önemli unsuru olan Atı çok iyi kullanırdık. Bu yüzden konar göçer toplumlar yerleşik krallıklara karşı hep üstün gelmiştir gene at göç etmemizede kolaylık sağlamıştır. göç etmemizin hem siyasi hem ekonomik nedenleri vardır şimdi bu konuya girmeye gerek yok. Yerleşik toplumların aldığı önlemler ise örnek verirsek Çin'in çin seddini yapması (MÖ 214) Asya Hun Hükümdarı Metehan zamanı. Yani surlar bir örnektir. Konar Göçerlerde merkezi otorite güçlü olmadığı için krallıkları fazla uzun ömürlü olmamıştır. Diğer ülkelerin kışkırtmaları ile taht kavgaları çıkmıştır.

  • Konar-göçerlerin kavgalarında araya girip fitne sokmak, en uzak ve en az tehlikeli olanları en yakın, dolayısıyla en tehlikeli olanların üstüne salmak.
  • Hem en çok kullanılan hem de en etkisiz olanı konar-göçerleri barışçıl yollarla çekmeyi, sınır bölgelerinde onlara federe bölgeler vermeyi denemektir.
  • Konar-göçerlerin saldırılarına karşı duracak bir savunma hattı, bir duvar inşa etmek. Örnek: Çin Seddi.

75
93
520
64
47
54
1133
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.