Kondisyon bisikleti faydaları nedir

Kondisyon bisikleti faydaları nedir
Kondisyon bisikleti faydaları, kondisyon bisikleti vücuttaki kaslardan, nefesin düzenlenmesine, kilo vermeye kadar çok sayıda fayda sağlayan bir alettir.

Günümüzde insanların çoğunluğu yaşam koşullarından, yoğun iş temposundan, sosyal yaşamın kargaşasından dolayı sportif aktivitelere yeterince zaman ayıramamaktadır. Kondisyon bisikletini kullanmak kasların güçlenmesini, nefesin düzenlenmesini, kolesterol, yüksek tansiyon gibi sorunların düzelmesini, eklem ve romatizma ağrılarının dindirilmesini sağladığı gibi, aşırı kiloların verilmesine yardımcı olur. Bu aktivite yürüyüş ve yüzme gibi her yaştan kişinin yapabileceği bir uygulamadır. Sadece pedal çevirmek yani bildiğiniz bisiklete binmek gibi bir şey. Bu herkesin yapabileceği bir egzersiz şeklidir. Kondisyon bisikleti yatay ve dikey iki farklı şekilde olur. Yatay olanında daha konforlu şekilde egzersiz yapılabilir. Bunlar sırtı desteklediği için, aşırı kiloları olanlarda, diz ve eklem sorunu olanlarda tercih edilmektedir. Bu şekilde bisiklete binmek, dışarıda binmekten daha faydalı olur. Kondisyon bisikletinde olduğunuzda, nabzınızı ölçer, yaktığınız yağ oranını görerek, bilinçli bir şekilde spor yapma olanağına sahip olabilirsiniz.

Kondisyon bisikletinin faydaları nelerdir

  • Haftada 3-4 gün süreyle yarım saat kadar kullandığınızda, kendinizi daha enerjik ve daha iyi hissedebilirsiniz.
  • Düzenli olarak yapıldığında, sık hastalanma engellenir ve vücut direnci artar.
  • Kemiklerin ve kas yapısının gelişmesini sağlar
  • Stresin azaltılmasını sağlar.
  • Uyku düzeninin kurulmasına yardımcı olur
  • Fazla kiloların verilmesini sağlayarak, fit bir vücut yapısının oluşmasına yardımcı olur
  • Kan basıncının kontrolünü sağlar
  • Yüksek tansiyon riskinin azaltır, kan yağlarının düşürülmesini sağlar 
  • Kendinize güveni arttırabilir, yaşamınızı pozitif yaşamanın keyfini sürebilirsiniz.

Kondisyon bisikletine binmek, insanları stres, sırt ağrısı ve şişmanlıktan koruyucu etki yapar. Düzenli olarak yapıldığında vücuttaki metabolizma hastalıklarında, yüksek tansiyonun giderilmesinde olumlu etkiler yapar. İnsanların daha sağlıklı olmasına katkı sağlar. Kişide dayanıklılığı arttıran bir egzersiz halini alır. Eklemleri güçlendirir, basen, karın, kalça ve kol kaslarının çalışmasını sağlar. Bedenin kondisyonunu arttırıcı etki yapar. Belirli bir süre yapıldıktan sonra, vücutta endorfin yani mutluluk hormonunun salgılanmasını sağlar. Bu kişinin psikolojik olarak rahatlamasına yardımcı olur. Bacak kaslarının çalıştırılmasını sağladığından, vücudun uyumla çalışmasına neden olur.

Düzenli olarak yapıldığında, ayda 2-3 kg verilmesini sağlar. Bir saat kondisyon bisikleti kullanımı yaklaşık 600 kalori yakılmasını sağlar. Bu egzersizin yapılması yoğun efor gerektirmektir. Fazla kalori yakmayı sağlayan kardiyo egzersizidir. Bu yüzden kalp ve damar sağlığına iyi gelmektedir. Kalp dolaşım sistemi üzerinde olumlu etki yaparak, hızlı bir şekilde zayıflamaya yardımcı olur. Ancak bu egzersizin düzenli şekilde en az 40 dakika yapılması gerekir.

4
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum