Konfüçyanizm hakkında neler biliyorsunuz

Konfüçyanizm hakkında neler biliyorsunuz
Konfüçyanizm hakkında neler biliyorsunuz, başlıklar hâlinde yazınız, Konfüçyanizm (Konfüçyüsçülük) nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Konfüçyanizm Çin'de ortaya çıkmış ve birçok Uzak Doğu ülkesine yayılmış olan ahlaki bir öğretidir. Bu öğretide birçok ritüel ve ibadet olduğu için Konfüçyüsçülük, bir din olarak da tanımlanır. Bu dinde tek tanrılı bir inanç sistemi vardır ve Tanrı ''Gök'' olarak nitelendirilir.

Düşünce tarihinin büyük bilginlerinden olan Konfüçyüs tarafından oluşturulmuş bir düşünce sistemidir. Konfüçyüs geçmişteki yaşantılar ve dini törenleri bir araya getirerek ahlak ve geleneklerin yaşatılması için bütün Çin yazıtlarını incelemiştir. Konfüçyüs böylece geçmişine ve tarihine bağlı bir Çin kültürü oluşturmayı hedeflemiştir. Özellikle geliştirdiği ve yetiştirdiği öğrencilerine bu amacın önemliliğini anlatmaya çalışmıştır. Konfüçyüs’ün ölümünden sonra öğrencileri onun düşüncelerini toplayarak kitaplaştırmışlardır. Bu kitaplar Konfüçyüsluğun temel kitaplarındandır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.