Kopolimer nedir

Kopolimer nedir
Kopolimer nedir, ABS ve SAN kısaltması ile verilen kopolimerler nerelerde kullanılır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kopolimer, iki veya daha fazla monomerden oluşan polimer çeşididir. Kimyada, bir polimer birçok küçük molekülü bir araya getirerek yapılan bir zincir molekülüdür. Polimerler farklı çeşitlerde gelir, bir tanesi kopolimerdir. Aynı polimer zincirinde iki farklı molekül tipi birleştirildiğinde bir kopolimer yapılır.

Akrilonitril bütadien stiren veya kısaltılmış ismi ile ABS, (kimyasal formülü (C8H8• C4H6•C3H3N)x) kalıp yolu ile üretilen ürünlerde çok yaygın olarak kullanılan hafif ve sert bir polimerdir. Borular, otomotiv parçaları, koruyucu kasklar ve oyuncaklar (örneğin: Lego) kullanım alanlarında birkaçıdır.

Stiren Akrilonitril (SAN), stirenin akrilonitril ile bir kopolimeridir. SAN bileşiği içinde tipik akrilonitril içeriği % 20-30 arasındadır. Temel olarak, ilave kimyasal direnç ve orta yüksek sıcaklık direnci ihtiyacı olan genel maksatlı polistiren uygulamalarında kullanılır. Buzdolabı parçaları, ışık kapakları, raf ayıraçları, mutfak malzemeleri, kozmetik ambalaj.

2
0
0
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.