Kork Allah'tan korkmayandan atasözünün anlamı

Kork Allah'tan korkmayandan atasözünün anlamı
Bu yazımızda sizlere kork Allah'tan korkmayandan anlamı nedir, içinde Allah korkusu olan kişinin kanun ve yasaya ihtiyacı yoktur. 

Kork Allah'tan korkmayandan, Kork Allah`tan korkmayandan atasözünün anlamı, Kork Allah`tan korkmayandan anlamı şu şekilde :

Allah korkusu, öte dünyaya inanan insanları pek çok kötülükten uzak tutar. Çünkü yaptığı kötülüklerin cezasız kalmayacağını bilir ve kolay kolay kötülük yapamaz. Ama insan yüreğinden Allah korkusunu söküp attı mı, şeytanla baş başa kaldı demektir. Artık onun düşünemeyeceği kötülük yoktur, her türlü fenalığı eline fırsat geçti mi kolaylıkla yapar. Bu bakımdan böylelerinden çekinmek, uzak durmak, kendini korumak gereklidir.

İnsanları taşkınlıklardan alıkoyan ve davranışlarına bir sınır çizen en büyük yaptırım Allah korkusudur. Bu korku olmayınca, insan canavarlaşır. Allah'tan korkmayan kimse insana her türlü kötülüğü yapabilir. Böylesinden korkmak gerekir.

Kişilerin en iyi denetleyicisi vicdanlarındaki Allah korkusudur. Kanunlar ve yasaklar kişileri kötülükten alıkoymaya yetmeyebilir. Ancak içinde Allah korkusu olan kişinin kanun ve yasaya ihtiyacı yoktur. Böyle bir kişinin başkasına kötülük yapması düşünülemez. Ama içinde Allah korkusu olmayan kişiden her türlü kötülük beklenebilir. Böylelerinden korkmak ve sakınmak gerekir. 

Allah korkusu olmayan kişilere karşı tedbirli olmak gerektiğini tavsiye için söylenir.

14
3
4
4
3
3
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.