Kötü alışkanlıklara yönelmede arkadaş çevresinin etkisi nedir, yukarıdaki hadisi de dikkate alarak düşüncelerinizi paylaşınız

Kötü alışkanlıklara yönelmede arkadaş çevresinin etkisi nedir, yukarıdaki hadisi de dikkate alarak düşüncelerinizi paylaşınız
Kötü alışkanlıklara yönelmede arkadaş çevresinin etkisi nedir, yukarıdaki hadisi de dikkate alarak düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : “İyi arkadaşla kötü arkadaşın misali, misk taşıyanla körük çeken insan gibidir. Misk sahibi kişi ya sana kokusundan verir veya sen ondan alırsın. Körük çekene gelince ya elbiseni yakar yahut da sen onun kötü kokusunu alırsın.” (Buharî, Büyû, 38; Müslim, Birr, 146.)
Kötü alışkanlıklara yönelmede arkadaş çevresinin etkisi nedir? Yukarıdaki hadisi de dikkate alarak düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Ödev cevabı kısaca : Yukarıdaki hadis, arkadaş çevresinin bireyin hayatını nasıl etkilediğini anlatır. İyi arkadaşlar olumlu etkiler yaparken, kötü arkadaşlar olumsuz alışkanlıklara sürükleyebilir. Arkadaşlarımızla olumlu etkileşimde bulunarak, hayatımıza olumlu değerler katmak ve kötü alışkanlıklardan kaçınmak önemlidir.

1
2
1
1
1
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.