... Kötülüklerin açığına da gizlisine de yaklaşmayın... En’am suresi, 151. ayette verilmek istenen mesaj nedir

... Kötülüklerin açığına da gizlisine de yaklaşmayın... En’am suresi, 151. ayette verilmek istenen mesaj nedir
... Kötülüklerin açığına da gizlisine de yaklaşmayın... En’am suresi, 151. ayette verilmek istenen mesaj nedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : “... Kötülüklerin açığına da gizlisine de yaklaşmayın...” (En’am suresi, 151. ayet.) Yukarıdaki ayette verilmek istenen mesaj nedir? Düşününüz.
﴾151﴿ De ki: Gelin, rabbinizin size neleri haram kıldığını okuyayım: O’na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Anne babaya iyilik edin. Fakirlik korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin; biz, sizin de onların da rızkını veririz. Kötülüklerin açığına da gizlisine de yaklaşmayın. Haklı bir sebep olmadıkça Allah’ın yasakladığı cana kıymayın. İşte bunları Allah size emretti; umulur ki düşünüp anlarsınız.

Ödev cevabı kısaca : Kötülüklerden ne olursa olsun uzak durmalıyız. Kur’an-ı Kerim bize kötülüklerden uzak durmamızı söyler.

Bu ayetteki temel mesaj, Allah'ın belirlediği sınırlara uyma, ahlaki değerlere saygı gösterme ve insanlar arasında düzeni sağlama ihtiyacıdır. Allah'a şirk koşmamak, aile büyüklerine saygı göstermek, çocukların yaşama hakkını korumak, kötülükten kaçınmak ve cana kıymamak gibi temel prensipler, müminlere etik ve ahlaki bir yaşam tarzını benimsemeleri konusunda rehberlik etmektedir. Bu prensiplere riayet etmek, bireyin Allah'a karşı sorumluluklarına ve toplum içindeki yerine dair önemli bir bilincin ifadesidir.

0
0
0
0
0
2
37
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.