Köy düğünü, panayır ve silindir kelimelerinin anlamları nedir

Köy düğünü, panayır ve silindir kelimelerinin anlamları nedir
Köy düğünü, panayır ve silindir kelimelerinin anlamları nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Panayır kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Panayır kelimesi Rumca kökenlidir. TDK'ye göre panayır kelimesi anlamı şu şekildedir: Belli zamanlarda ve genellikle küçük yerleşim birimlerinde kurulan, sergi niteliğini de taşıyan büyük pazar.

Silindir kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Silindir kelimesi Fransızca kökenlidir. TDK'ye göre, silindir kelimesi anlamı şu şekildedir:

  • Alt ve üst tabanları birbirine eşit dairelerden oluşan bir nesnenin eksenini dikey olarak kesen, birbirine paralel iki yüzeyin sınırladığı cisim, üstüvane
  • Metalleri inceltme, kumaşları parlatma, kâğıt üzerine baskı yapma vb. işler için sanayide kullanılan merdane, silindir makinesi
  • Motorlu taşıtların motorunda pistona güçlü bir itiş sağlamak için gaz karışımının yandığı veya patladığı yer
  • Yol yapımında toprağı sıkıştırarak düzleştirmek için kullanılan genellikle motorlu araç
  • Silindir şapka

Köy düğünü, örf adet ve geleneklere göre köy meydanında yapılan tüm köylünün davetli olduğu çeşitli yöresel kıyafetlerin giyildiği düğüne köy düğünü denmektedir.

16
77
81
19
67
14
66
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.