Köy ve şehir yaşamı arasındaki temel farklılıklar nelerdir

Köy ve şehir yaşamı arasındaki temel farklılıklar nelerdir
Köy ve şehir yaşamı arasındaki temel farklılıklar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Şehirde yaşarken oldukça gürültülü, kirli ve kalabalık ortamlara maruz kalırsınız. Ama köy hayatında ise böyle bir şey pek söz konusu olmaz. Köyler daha sakindir, şehir hayatına göre daha az insan yaşamaktadır. Şehir hayatında yaşayan insanlar için istedikleri her şeye çok zaman almadan ulaşmaları mümkündür.

  • Köyde yaşamak şehir hayatına göre daha doğaldır. Bol bol temiz havanın hâkim olduğu, şehrin hem çevre hem de hava kirliliğinden oldukça uzaktır.
  • Şehirde yaşarken oldukça gürültülü, kirli ve kalabalık ortamlara maruz kalırsınız. Ama köy hayatında ise böyle bir şey pek söz konusu olmaz. Köyler daha sakindir, şehir hayatına göre daha az insan yaşamaktadır.
  • Şehir hayatında yaşayan insanlar için istedikleri her şeye çok zaman almadan ulaşmaları mümkündür. Köy hayatında ise bu durum daha zordur.
  • Köy hayatında sürekli var olan o tüketim çılgınlığına ayak uydurmak zorunda kalmazsınız. Fakat şehirde yaşayan insanlar gerek iş olsun, gerek eğlence için dışarı çıkmak olsun bu tür şeyler için hep bir tüketim çılgınlığı vardır.
  • Köyde trafik sıkıntınız olmaz. Şehirlerde yaşayan ve her sabah kalkıp işe giden insanlar için çekilmez bir çile haline gelmiş durumdur.
  • Şehirde yaşayan insanların komşuluk ilişkisi, insanlarla olan iletişimi daha kısıtlı ve mesafelidir. Köyde yaşayan insanlar daha sıcak, samimi ve mütevazıdır. Akrabalık, komşuluk gibi ilişki bağları, şehirdeki insanlara göre daha sıkıdır.
  • Köyde sürekli eğlenmek amaçlı da olsa sinemaya, konsere, tiyatroya gitmeniz pek mümkün değildir. Şehir hayatında bu tür eğlencelere ulaşmak, köy hayatına göre oldukça kolaydır. Ama köy hayatında da eğlence için kendinize farklı fırsatlar yaratabilirsiniz.
  • Şehir hayatında sağlık imkânlarına ulaşmak daha kolaydır. Zamandan tasarruf etmiş olursunuz. Köyde yaşayan insanlar için herhangi bir sağlık sorununda hastaneye gitmek bu kadar kolay olmayacaktır.

8
53
5
2
11
6
154
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.