Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler atasözünün anlamı nedir

Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler atasözünün anlamı nedir
Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler, bir şeyin değerlisi bulunmuyorsa, daha düşük olanı itibar kazanır. kıymet ölçüleri derede derecedir. Her şeyin yokluğu, daha düşük değerde çarelere başvurmayı gerektirir.

Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler anlamı şu şekilde :

Özellikle yüce kişilerin olmadığı yerde az değerli insanlara itibar edilir, onlardan çare ve fayda umulur. Az değerli kişilerin çok itibar görmeleri üzerine söylenir.

Bir şeyin çok kıymetlisi bulunmazsa daha aşağı değerde olan kıymet ve itibar kazanır. Ortamda tecrübeli veya ehil insanlar bulunmadığında, tecrübesiz veya toy insanlara hak ettiğinin üstünde önem gösterilir

Toplum hayatının düzenli işleyebilmesi nitelikli ve ehil insanların görev başında olmasına ve onlara fırsat verebilmesine bağlıdır. Bazen öyle olur ki, bir iş yada durum karşısında ehil ve gerekli insan bulunamaz. İşte böyle durumlarda fazla bir niteliği olmayan insan bile değer kazanır. Bir şeyin çok değerlisi ele geçmezse daha az değerlisi önem kazanır.

Koyunun bulunmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler TDK anlamı

İstenilen nitelikteki şey bulunamadığında onun daha düşük nitelikte olanına da razı olunur anlamında kullanılan bir söz.

Koyunun bulunmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler anafikri

Değerlilerin bulunmadığı yerde değersizler değer görür.

88
507
8
9
32
35
340
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.