KPSS 2013/2 tercih süresi uzatıldı mı? Başvuru süresi saat kaçta bitiyor?

KPSS 2013/2 tercih süresi uzatıldı mı? Başvuru süresi saat kaçta bitiyor?
ÖSYM, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak için adaylardan tercih almaya 27 Kasım çarşamba gününe kadar devam edecek. Tercih süresi uzatılmayacak.

ÖSYM'nin, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" hükümleri uyarınca bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla 18 Kasım'dan itibaren adaylardan almaya başladığı tercih süresi 27 Kasım'da sona erecek.

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS-2013/2) Tercih Kılavuzu'nda ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadro ve pozisyonlar yer alıyor. Kılavuza "http://www.osym.gov.tr" adresinden ulaşılabilinecek.

Adayların kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 7-8 Temmuz 2012 ve 22-23 Eylül 2012'de yapılan Kamu Personel Seçme Sınavları'ndan (2012-KPSS Lisans ve 2012-KPSS Ortaöğretim/Önlisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekiyor. Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacak.

Adaylar tercihlerini, 27 Kasım çarşamba gününe kadar, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak yapabilecek. İnternetten tercih gönderme işlemleri 27 Kasım saat 23.59'da sona erecek.

ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak.

Adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.