Kpss 2014 yorumları nasıldı? Kpss soruları cevap anahtarı ne zaman ?

Kpss 2014 yorumları nasıldı? Kpss soruları cevap anahtarı ne zaman ?
ÖSYM'nin KPSS soruları ve cevap anahtarlarını yayınlaması beklenmiyor. Sonuçların ise 2 hafta içerisinde açıklaması bekleniyor.

Önlisans mezunları için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı  (KPSS Önlisans) bugün 09.30'da yapıldı. Sınav soru ve cevap anahtarının yayınlanması beklenmiyor. Sonuçlar ise 10 gün içerisinde açıklanabilir.

KPSS'de 55 bin kamera kayıtta olacak: ÖSYM Başkanı Ali Demir, KPSS'de duvarlara asılacak saatlerde kamera olacağını ve 54 bin 896 kameranın sınavları kayda alacağını açıkladı. ÖSYM Başkanı Ali Demir, Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) 54 bin 896 entegre kamerayla kayıt yapılacağını bildirdi. ÖSYM Başkanı Demir yaptığı açıklamada, KPSS'nin ortaöğretim ve lisans düzeyinde cumartesi ve pazar günü Bişkek hariç 170 sınav merkezlerinde yapılacağını anımsattı. Adayların ön lisans düzeyinde 27 Eylül Cumartesi, ortaöğretim düzeyinde ise 28 Eylül Pazar günü sınava gireceklerini hatırlatan Demir, ÖSYM Başkanlığında sınav günü yaklaşık 40 kişilik bir grubun görev yapacağını belirtti. Demir şunları kaydetti: Bu sınavın çok büyük bir aday kitlesi var. KPSS'ye ön lisans düzeyinde 827 bin 230, orta öğretim düzeyinde 1 milyon 828 bin 53 olmak üzere 2 milyon 655 bin 283 aday girecek. Sınavlar 9 bin 157 bina ve 136 bin 726 salonda gerçekleştirilecek. Sınavlarda 362 bin 366 sınav görevlimiz, 35 bin 189 da güvenlik görevlisi çalışacak. Güvenilik önlemlerinden taviz vermemek adına yine saate entegre kamerayla sınav salonlarında kayıt yapmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda KPSS ön lisansta 17 bin 570, orta öğretimde ise 37 bin 326 olmak üzere 54 bin 896 entegre kamera kullanacağız." Demir, sınav günü 444 67 96 (ÖSYM) numaralı çağrı merkezininde de görev yapacak personel sayısını artırdıklarını söyledi.

ÖSYM'den bir ilk!: ÖSYM Başkanı Demir, "ÖSYM yönetimi olarak kurumun tarihinde bir ilke daha imza atıyoruz. Elektronik ilk sınav, 'e-YDS' olarak Yabancı Dil Sınavı İngilizce için düzenlenecek" dedi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, ÖSYM yönetimi olarak kurumun tarihinde bir ilke daha imza atarak, 20 Eylül 2014't ilk kez elektronik ortamda sınav yapacaklarını açıkladı. Demir, elektronik ilk sınavın, "e-YDS" olarak Yabancı Dil Sınavı İngilizce için düzenleneceğini ve adayların başvurularını ÖSYM'nin web sitesinden bugün ilan edilecek olan saatten itibaren 'ödemeler' sekmesinden kredi kartları ile sınav ücretini ödeyerek gerçekleştirebileceğini bildirdi. Ali Demir,  yaptığı açıklamada, ÖSYM'nin son 4 yıl içerisinde sınav sistemlerini sürekli iyileştirdiğini, bir yandan da sınav güvenliği ve kalitesini artırma çalışmalarına hız verdiğini ifade etti. ÖSYM olarak her türlü teknolojik gelişmeyi başarılı bir şekilde sınav uygulamalarına yansıtmayı ilke edindiklerini vurgulayan Demir, şöyle konuştu: "ÖSYM yönetimi olarak kurumun tarihinde bir ilke daha imza atıyoruz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum