KPSS Hakkında Genel Bilgiler

KPSS Hakkında Genel Bilgiler
Öğrenci olup da KPSS sınavına girmeyenimiz kalmamıştır. Kamu personeli seçme sınavı geçmiş yıllarda oluşturulan yönetmenlikle yenilikler getirilmiştir.

Her bölümün başvuru yapabildiği KPSS dalları bölümlerine göre çeşitliliğine ayrılmaktadır. KPSS sınavı hakkında bilgi vermek istersek KPPS-A ve KPSS-B diye ikiye ayrılmaktadır. KPSS-A ya girebilecek kişiler iktisat ve idari bilimler fakültesi, sosyal bilimler fakültesi, hukuk fakültesi, fen edebiyat fakültesi, eczacılık fakültesi, kimyager ve kimya mühendisliği, mimarlık ve tıp fakülteleri bu alandan başvuru yapıp sınava girebilir. Son yıllarda yeni bölümlerin eklenmesiyle bazı bölümlerde artış yaşanmıştır. Bu sayede hem alınan bölüm hem de alınan kararlar doğrultusunda geniş bir yapıya ulaşmıştır. KPSS-B ise uzmanlık, teknisyenlik, tekniker, memur, psikolog, veteriner, mimar ve mühendislik gibi bölümlerde KPSS-B kadrosuna dâhil olan kadrolardır. KPSS sınavı alanlar doğrultusunda memurluk ve uzmanlık sınavlarına tabii tutulmaktadır. KPSS eğitim bilimleri sınavları üniversitelerin eğitim bölümü mezunlarını ilgilendiren sınavlar yapılmaktadır. KPSS sınavına girecek adayın öncelikle hangi alandan hangi bölümden gireceğini bilmesi ve ona göre hazırlık yapması gerçekten önemlidir. Genellikle sınav öncesi gireceği alan hakkında pek bilgiye ulaşmayan kişiler alan hakkında yeterli puana ulaşsa bile istediği alana yerleşemeyebiliyor. Bu tür sıkıntılar sonucu KPSS hakkında geniş bilgiler için sayfamızdan bilgi alabilirsiniz. 

KPSS sınavı genel yetenek ve genel kültür sınavlarına hazırlanırken gerekli hazırlıkları zamanında yapılmaması sınav zamanı aşırı stres ve sinir bozukluğuna neden olunmaktadır. Çünkü sınav sistemi ne yazık ki ülkemizde hala çözülemeyen sorunları beraberinde getirmektedir. Genel yetenekte görülen dersler mutlaka tekrar edilerek girilmelidir. KPSS sınavı kamu personeli seçmek için her yıl boş alanlarını üst kurumlara bildirerek ihtiyaç olan alanlara personel takviyesi yapmaktadır. KPSS puanları iki yıl süreyle başvuru alanlarına başvurulabilmektedir. Sonrasında puanı kullanma şansı olmayacaktır. Her yıl yaşanan KPSS sınav sonrası sorunlar bu yıl da devam etmektedir. Bu yüzden sınav öncesi ve sınav sonrası gerekli araştırmaları yaparak istediğiniz tüm alanlar hakkında bilgi almanız yararlı olacaktır. KPSS için genel yetenek ve genel kültür sorularına çalışmak için destek alacaklar için son yıllardaki değişen konu ve derslere dikkat etmeleri gerekmektedir. Sınav kuralları dağıtılan formlar arkasında ve genel duyurularda bildirilmektedir. Özellikle iletişim cihazları sınava girecekler esnasında sorun yaratmaktadır. Bu yüzden kuralları iyice okuyup uymanız önemlidir.  

EgitimSistem.Com - Özel Haber

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.