KPSS Haziran Yerleştirmelerinde Kadro Sayısı Az Olabilir

KPSS Haziran Yerleştirmelerinde Kadro Sayısı Az Olabilir
2012 KPSS B grubu puanlarıyla yapılacak olan 2013/1 merkezi yerleştirmeleri 24 Haziran- 3 Temmuz arasında yapılacak.
Kontenjan listesinin hazırlanışı
 
KPSS adaylarının tercih yaparak doğrudan atandığı merkezi yerleştirmeler aşağıdaki 5 aşamadan oluşmaktadır.
 
1.Aşama: Başbakanlık kararnamesi ile kadro dağıtımı yapılır ve izin verilir. Bu Kararnamenin normal şartlarda Şubat sonunda çıkmış olması gerekir.
 
2.Aşama: Kurumlar kendilerine verilen kadroları yıl içinde nasıl kullanacaklarını belirlerler. Bu belirlemeler Mart ayı içinde belli olur.
 
3.Aşama: Kurumlar açıktan alım ile alacakları kadroları DPB’ye bildirirler. Bildirim tarihini DPB belirler. Bu sene için son bildirim tarihi 17 Mayıs olarak belirlenmiştir.
 
4.Aşama: DPB bildirilen kadroları inceler ve birleştirir. Bu aşama Haziran ortasına kadar sürmektedir.
 
5.Aşama: Kadro listesinin ÖSYM’ye gönderilmesi ve ÖSYM tarafından online olarak tercihlerin alınarak yerleştirme yapılmasıdır. Bu süreç bu sene için 3 Temmuz’da sona ermektedir.
Bu sene kadro dağıtımı çok geç yapıldı
 
Yukarıda 1.aşamada belirttiğimiz üzere kadroların dağıtımı normalde Şubat sonunda yapılmalıydı. Ancak bu sene kadro kararnamesi daha geçen hafta 16 Mayıs’ta yayımlanmıştır. Bu sebepten dolayı kurumlar 2013’te kaç kadro kullanabileceklerini geçen haftaya kadar öğrenemediler ve KPSS yerleştirmeleri için talepte de bulunamadılar.

DPB ek süre verdi ama …

Kararname yayımlanmayınca DPB kurumların KPSS yerleştirmesi için talepte bulunması için tarihi 24Mayıs’a uzatarak 1 haftalık ek süre verdi. Yani bu Cuma kurumların kadro bildirme süresi sona eriyor.

2 ay yerine 1 hafta süre

Kadro izni Şubat’ta yapılsaydı kurumların KPSS yerleştirmesi için DPB’ye son bildirim tarihi olan 17Mayıs’a kadar 2 aydan fazla bir süre olacaktı ve kurumlar 2013 için personel taleplerini belirleyerek DPB’ye bildireceklerdi. Ancak kararname geç çıkınca kurumların 2 ayda yaptıkları işlem 1 haftaya sıkıştırmak zorunda kaldılar.

Bazı kurumlar: “ Haziran’da alım yapmayacağız”

Haziran’da alım yapmayı düşünen bazı kurumlar 2 aylık sürede yapılabilecek işin 7 güne sığmayacağını belirterek Haziran’da personel almayacaklarını, bu personeli Kasım ayı yerleştirmelerinde alacaklarını ifade etmekteler.

Kaynak:Memurlar.Net

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.