KPSS Kasım tercih kılavuzundaki kontenjanların karşılaştırması

KPSS Kasım tercih kılavuzundaki kontenjanların karşılaştırması
19-28 Kasım arasında KPSS merkezi yerleştirme tercihleri yapılacak. Kontenjanları incelemeden yapılan tercihler, adayların mağdur olmasına yol açmaktadır. Tercih kılavuzundaki statüler hakkında daha önce genel bir bilgi vermiştik.

Kısa bilgi

Merkezi yerleştirme tercih kılavuzunda iki çeşit statü yer almaktadır. Bunlar kadrolu Devlet memurluğu ile 399 sayılı KHK’ye tabi KİT sözleşmeli personelidir.

Özel bir bilgilendirme

Adayların ve ailelerin KİT sözleşmeli personel hakkında yanlış bir önyargısı bulunmaktadır. Sözleşmeli personel olarak çalışan kişilerin (sanki bir restaurantta, bir markette, bir fabrikada çalışıyormuş gibi) her an sözleşmesinin feshedilerek işten atılacağı düşünülmektedir.

Bu tamamen bilgisizlikten veya eksik bilgiden kaynaklanmakta ve gereksiz bir endişe yaratmaktadır. Sözleşmeli personel ister KİT’te çalışsın isterse 4/B olarak başka kurumda çalışsın her zaman” kamu gücü üstünlüğünden ” yararlanır ve “keyfi olarak görevine son verilemez”. Bu personelin görevine hangi durumlarda son verileceği mevzuatta düzenlenmiştir. Bu yüzden keyfi olarak işten çıkarılma gibi bir durum asla olamaz.

Ayrıca, KİT kurumlarının özelleştirilmesi durumunda bu kurumun personeli, kendi seçtikleri kamu kurumlarına aynı yüksek maaş ile kadrolu Devlet memuru olarak atanmaktadırlar.

Bu yüzden merkezi yerleştirmelerde 399 KİT sözleşmeli pozisyonlarını tercih etmeyi düşünen adaylarımızın böyle bir tereddüde düşmemelerini tavsiye ederiz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.