KPSS Lisans sonuçları açıklandı, peki şimdi ne olacak

KPSS Lisans sonuçları açıklandı, peki şimdi ne olacak
Lisans mezunlarına yönelik 2012 KPSS sonuçları , 11 Ağustos 2012 tarihi itibariyle açıklandı.Peki şimdi ne olacak?

7-8 Temmuz 2012 tarihlerinde gerçekleştirilen KPSS Lisans sınavına ait sonuçlar , 11 Ağustos 2012 tarihinde ÖSYM tarafından açıklanmıştır.

Birçok adayın kafasında bundan sonraki süreç hakkında soru işareti bulunmaktadır . Sizlerden gelen mesajlar nedeniyle 2012 KPSS takvimini birkez daha belirtip, bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceğini hatırlatmak istedik.

2012 KPSS Sonuçlarına göre ilk yerleştirme için ,DPB kamu kurum ve kuruluşlarından yerleştirme talepleri 22 Ağustos-21 Eylül tarihleri arasında toplanacak, bu kadrolar 19 Ekim'de ÖSYM Başkanlığına bildirilecek ve 19-28 Kasım tarihleri arasında ÖSYM Başkanlığınca tercihler alınacak.

2012 KPSS Sonuçlarına göre yerleştirmeler için tercihler Lisans , Önlisans ve Ortaöğretim adaylarından aynı anda alınmaktadır. Bu yüzden Lisans mezunu adaylar öncelikle 23 Eylül 2012'de Ortaöğretim Önlisans adayları için gerçekleştirlecek olan KPSS 'yi ve bu sınavın sonuçlarını bekleyeceklerdir.

2012 Yerleştirme Takvimi
DPB tarafından kamu kurum ve kuruluşlarından memur yerleştirme taleplerin toplanmasıKadroların ÖSYM Başkanlığa gönderilmesiÖSYM Başkanlığınca tercihlerin alınması

KPSS Yerleştirme

(2012 kpss sonucuna göre ilk alım)

22 Ağustos-21 Eylül 201219 Ekim 201219-28 Kasım 2012

2012 KPSS LİSANS SINAVI NE ZAMANA KADAR GEÇERLİDİR?

07-08 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılan 2012 KPSS Lisans sınavının sonuçları, 2014 yılında yapılacak sınava kadar açılacak tüm memur, işçi ve sözleşmeli personel alımlarında kullanılacaktır.

2013'DE SINAV VAR MI

ÖSYM tarafından açıklanan 2013 sınav takvimine göre 2013 yılında sadece öğretmenlik ve müfetttiş, uzman, denetmen yardımcılığı olarak adlandırılan KPSS-A kadroları için sınav yapılacaktır. Başkaca bir sınav yoktur.

2014'e kadar memur alımı ne zaman olacak

2013 yılının hangi aylarında alım yapılacağı Ocak ayında, daha önceki yıllarda da olduğu gibi Devlet Personel Başkanlığınca ilan edilecektir. Bu aylar, 2012 yılında Haziran ve Kasım ayı olarak belirlenmişti. 2013 yılında da aynı aylar belirlenebilir.

Memur alımlarında süreç nasıl ilerliyor

ÖSYM, yukarıda da belirttiğimiz gibi kamu kurumlarının boş kadrolarını yayınlıyor. Adaylar kendi bölüm mezuniyetini arayan kadroları tercih ediyor. Puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılıyor ve adaylar herhangi bir sözlü sınav işlemine tabi tutulmadan kadrolara atanıyor

İşçi ve 4-b'li alımları

Adaylar İş-Kur tarafından yönlendirilen daimi ve geçici işçi alımları ile sözleşmeli 4-B personel alımlarına ait ilanlara başvurabilirler.

Hangi puan ne işe yarıyor

  • Öğretmen atamalarında KPSSP10,
  • Memurluk kadroları olarak bilinen KPSS-B kadrolarında KPSSP3,
  • Müfettiş, uzman, denetmen, kontrolör yardımcılığı ile kaymakam adaylığı kadrolarında ise ilgili diğer KPSS puanları kullanılmaktadır.

KPSS-B'de süreç nasıl işleyecektir

KPSS-B için kullanılan puan türü KPSSP3'tür. Sadece bu puan ÖSYM tarafından yapılacak yerleştirmelerde kullanılacaktır. Lisans Sonuçlarını öğrenen adaylar şuan için sadece Devletin boş kadroları yayımlamasını beklemelidirler.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.