KPSS operasyonunda ikinci dalga

KPSS operasyonunda ikinci dalga
İzmir merkezli 7 ilde, ÖSYM yapılan sınavlara sahte belgelerle adayların yerine başka kişilerin girmesini sağlayan suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 19 kişi gözaltına alındı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) yapılan sınavlara sahte belgelerle adayların yerine başka kişilerin girmesini sağlayan ve temmuz ayında tespit edilen suç örgütüne yönelik İzmir, İstanbul, Ankara, Van, Hakkari, Kütahya ve Diyarbakır'da operasyon yapıldı. 

         Operasyonda, ''joker'' diye tabir edilen ve başkalarının yerine sınavlara giren 9 kişi ile bu işi organize ettikleri iddia edilen 10 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan birçoğunun çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında görev yaptığı belirlendi. 

         Bu arada, suç örgütünün lideri olduğu iddiasıyla cuma günü İstanbul'da gözaltına alınan M.K.Ö'nun çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandığı bildirildi. 

         Zanlılardan bazılarının terör örgütü PKK lehine çeşitli gösteri ve yürüyüşlere katıldığı gerekçesiyle emniyette kayıtlarının bulunduğu belirtildi. 

         Temmuz 2012'de 8 ilde terör örgütünün şehir yapılanması KCK bağlantılı suç örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda 34 kişi gözaltına alınmış, zanlılardan 19'u tutuklanmıştı.

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.