KPSS ortaöğretim sınavı yapıldı

KPSS ortaöğretim sınavı yapıldı
Ortaöğretim mezunlarına yönelik düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) yapıldı.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) gerçekleştirilen KPSS'nin, ortaöğretim mezunlarına yönelik oturumu, 159 il ve ilçe merkeziyle Lefkoşa'da saat 09.30'da başladı.

Adaylara 120 soru için 120 dakika süre verildi.

Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adaylar, sınavın başlama saatinden önce sınava girecekleri binanın kapısında hazır bulundu.

Adaylar, sınav salonuna sınava giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı ya da pasaportları kontrol edilerek alındı.

Sınav için geldikleri okulda, inşaatla karşılaştılar

Bu arada Eskişehir'de, Sabri Kılıçoğlu Anadolu Lisesi'nde KPSS'ye girmek için gelen adaylar, inşaatla karşılaştı. Adaylar ve yakınları bir müddet şaşkınlık yaşadı.

ÖSYM görevlileri de okula gelerek aday ve yakınlarına okulun inşaat halinde olduğunu, adayların sınava Batıkent Mahallesi'ndeki Beyhan-Rıfat Çıkılıoğlu Anadolu Lisesi'nde gireceklerini söyledi.

Bunun üzerine adaylar ÖSYM'nin tahsis ettiği servis aracıyla Beyhan-Rıfat Çıkılıoğlu Anadolu Lisesi'ne nakledildi. Kendi araçlarıyla gelen adaylar ise sınava girecekleri okula yönlendirildi.

Sınav gireceği okulu daha önce kontrol etmeyen ve sınava 10 dakika kala inşaat halindeki okula gelen öğrencilerin, telaşlandığı gözlendi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.