KPSS Sınavı Kapsamı Ve Şartları

KPSS Sınavı Kapsamı Ve Şartları
Toplum içerisinde işlerin düzenli bir şekilde yürütülebilmesi için çeşitli kamu kuruluşlarının varlığına ihtiyaç duyur. Bu kamu kuruluşlarının eleman alımlarında ÖSYM tarafından düzenlenen ve kamu personeli ve seçme sınavı adı altına yapılan bir sınav ile

KPSS sınavı kamu kuruluşlarında görev almak isteyen kişilerin seçimi için yapılan bir sınavdır. Ve iki türden oluşmaktadır. KPSS ortaöğretim ve ön lisans ve KPSS lisans olarak adlandırılan iki ayrı sınav türüne girecek olan adayların da niteliği farklıdır. Birine girmeye hak kazanan aday diğerine girememektedir. Çünkü iki sınavında kabul ettiği adaylar farklılık göstermektedir.

2013 lisans KPSS sınavı 6 ve 7 Temmuz 2013 tarihlerinde yapılacaktır. Lisans KPSS sınavına dört yıllık lisans eğitiminde mezun olan adaylar başvurabilmektedir. Bu sınavın sonucunda gerekli puanı alarak tercih yapan adaylarında yerleştirmesi yapılmaktadır. Bu nedenle kamu kuruluşunda çalışmak isteyen ve lisans eğitimini tamamlamış olan bir aday için KPSS sınavına girmek zorunludur. Kurumlar ancak bu sınavda başarılı olan adayları işe alabilmektedir. KPSS lisans sınavı her yıl belirli tarihlerde yapılmaktadır. Ve sınavın ardından tercih dönemi başlamaktadır. Adaylar aldıkları puan ve çalışmak istedikleri kurum doğrultusunda tercih yapmaktadırlar. Bir kamu kuruluşunda çalışmanın hayalini kuran binlerce aday her yıl KPSS lisans sınavına başvuruda bulunmakta ve rakipleri karşısında başarı sağlamaya çalışmaktadırlar.

Lisans KPSS sınavı dışında yapılan bir diğer KPSS sınavı da ön lisans ve ortaöğretim eğitimi alarak mezun olan adaylara yöneliktir. Bu sınavın lisans sınavından farkı 2 yılda bir yapılmasıdır. En son 23 Eylül 2012 tarihinde gerçekleşen ön lisans ve ortaöğretim KPSS sınavının bir sonraki tekrarı 2014 yılında yapılacaktır. Adaylar bu süre içerisinde girmiş oldukları son KPSS sınavına göre tercih yapacak ve kamu kuruluşlarına yerleştirileceklerdir.

Kamu kuruluşunda çalışmanın sağladığı avantajlar herkes için oldukça ilgi çekicidir. Bu nedenle KPSS sınavı için oldukça yoğun ilgi gösteren adaylar, başarılı olmak için uzun dönemler boyunca bu sınavlara hazırlanmaktadır. Ancak sadece belirli bir kısmı yeterli puana ulaşarak kamu kuruluşlarında işe başlamaya hak kazanmaktadır.

EgitimSistem.Com - Özel Haber

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.