KPSS sonuçları saat kaçta hangi adresten açıklanacak? 2014 KPSS sonucu

KPSS sonuçları saat kaçta hangi adresten açıklanacak? 2014 KPSS sonucu
Yaklaşık 2 milyon memur adaylı dört gözle KPSS sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Peki KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?ÖSYM KPSS Sonuçlarını Ne Zaman Açıklayacak? KPSS Sonuçları Açıklanma Tarihi. ÖSYM KPSS Sonuçlarını Ne Zaman Açıklar? KPSS Sonuçlar

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’nın, öğretmenlik ve kamudaki A ve B grubu kadrolar için ilk sınavı yapıldı.

Türkiye genelinde yaklaşık 2 milyon adayın girdiği KPSS sınavınının sonuçları ne zaman açıklanıyor?

Önceki KPSS'nin açıklanma süresini baz alırsak, 2013 yılında yapılan KPSS sonuçlarına bakıldığında ÖABT’den sonra açıklanmıştı. 2013 KPSS Türkiye genelinde  6-7 Temmuz 2013 tarihlerinde yapılmıştı.. 2013-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik ile 14 Temmuz 2013 Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sonuçları  ÖSYM tarafından 31.07.2013 tarihinde açıklanmıştı.. Sonuçlar Genel Yetenek - Genel Kültür testinden 25 gün, alan bilgisi testinden ise 17 gün sonra açıklanmış oldu.

2013 KPSS Sonuçlarının açıklanma tarihlerini göz önüne alırsak sonuçların ÖABT sınavından sonra açıklanması beklenmektedir. 2014 Alan sınavı 20 Temmuzda yapılacak sınav geçen yıla göre 6 gün daha geç uygulanacak, buna göre KPSS sonuçlarının 21- 31 Temmuz tarihleri arasında ya da en geç Ağustos’un ilk günlerinde açıklanmasını bekliyoruz.

Ancak şunu da belirtmek isteriz, geçtiğim sınavlarda ÖSYM hızlı sonuç açıklaması ile rekorlara imza attı. KPSS sonuçlarını da beklenenden erken açıklaması hiç de sürpriz olmaz.

Yıl içerisinde gerçekleştirilen üniversiteye giriş sınavlarını rekor sürelerde açıklayan ÖSYM, benzer başarıyı KPSS'de de gösterebilecek mi?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.