KPSS Tercih Kılavuzu 2012 yayınlandı - Adım Adım Tercih nasıl Yapılır Tıkla öğren

KPSS Tercih Kılavuzu 2012 yayınlandı - Adım Adım Tercih nasıl Yapılır Tıkla öğren
KPSS Tercih Kılavuzu 2012 yayınlandı -Adım Adım Tercih nasıl Yapılır Tıkla öğren

KPSS tercihleri konusunda profesyonel yardım almak için Tweeter sayfamıza bekliyoruz.

3- KPSS’ye girdiğiniz düzeyi ve bölümünüzü seçerek tercih edebileceğiniz kontenjanları inceleyiniz. Tercih robotunda en solda yer alan “KODU” sütunu ÖSYM üzerinden tercih yaparken gireceğiniz 7 haneli kodları göstermektedir.

4- Robot üzerinde “Nitelikleri Göster” linkini tıklayarak kontenjanın özel kodlarını mutlaka inceleyiniz.

5- Kontenjan şartları arasında öğrenim şartı ile beraber “ÖZEL KODLAR” da yer almaktadır. Bu kodlar “1”, “6” veya “7” rakamlarıyla başlamaktadır. Bunlar, adayların öğrenim şartı ile beraber sahip olması gereken ehliyet, sertifika, dil belgesi, bonservis gibi özel şartların belirtildiği kodlardır.

DİKKAT-1 Adaylar öğrenim kodunu karşılıyorlarsa aynı zamanda özel kodları şartlarını da taşımalıdırlar. Örneğin, işletme mezunu bir aday kendi öğrenim kodu ile beraber KPDS 70 şartı aranıyorsa ve bu şartı belgeye sahip değilse o kontenjanı tercih etmemelidir.

DİKKAT-2 Adaylar kontenjanda yer alan özel kodların hepsini aynı anda taşımalıdır. Örneğin, lise kontenjanda hem ehliyet hem de bilgisayar sertifikası aranıyorsa aday bunların ikisine de aynı anda sahip olmalıdır. Bunlardan birisini taşımıyorsa bu kontenjanı tercih etmemelidir.

DİKKAT-3 Özel kodlarda belirtilen sertifika ve belgeler en geç 28 Kasım tarihinde adayların elinde olmalıdır. 28 Kasım sonrasında alınan belgeler ile atama yapılamaz.

Özel şartlar konusundaki uyarılarımızdan birisine dahi uyulmaması durumunda adayların atamaları yapılmayacaktır.

6- Yukarıda belirttiğimiz kurallara uyarak tercih yapabileceğiniz kontenjanları belirleyiniz. Bu kontenjanları sıralarken tek ölçüt ise en çok gitmeyi istediğiniz yerlere daha öncelikle yer vermenizdir.

7- Tercihlerinizi belirledikten sonra www.osym.gov.tr adresine giriniz ve “Aday işlemleri sistemi” linkine tıklayınız.

8- Sağda yer alan bölüme TC kimlik No ve Aday şifrenizi giriniz. Aday şifrenizi unuttuysanız yeni şifre almak için tıklayınız.

9- Sol sütunda yer alan listeden “KPSS- 2012/2 Tercih” seçtikten sonra “Tamam” tıklayın.

10- Sol üstte yer alan “Tercih Bildir” butonuna tıklayınız.

11- Tercihlerinizi girmeden önce sistemdeki bilgilerinizin doğruluğunu kontrol edin. (Lisans okurken ilişik keserek önlisans diploması alanların “Mezuniyet Alan Kodu/Adı” bölümünde “9005-Diğer” yazmalıdır. Bunu değiştirmek için tıklayınız. 

12- Size 30 tercih yapma hakkı verilmiştir. Tercihleriniz girmek için belirlediğiniz kontenjanların 7 haneli proğram kodlarını, ÖSYM sistemindeki “Program Kodu” bölümüne giriniz ve “KAYDET butonunu tıklayınız.

13- 30 tercih hakkının hepsi kullanılmak zorunda değildir. Tercih girişinizi yaptıktan sonra “Tercih listem hazır, Tercih bildirimine devam etmek istiyorum” butonuna tıklayınız.

14- Tercihleriniz liste halinde ekrana gelecektir. Kontrol ettikten sonra “Tercihlerimi kontrol ettim, Tercih bildirmek istiyorum” butonuna tıklayınız.

15- Tercih işlemleriniz tamamlanmıştır. Dilerseniz çıktı alabilirsiniz. Ayrıca tercihlerinizi değiştirmek isterseniz 28 Kasım gecesi saat 23.59’a kadar değişiklik yapabilirsiniz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.