KPSS Vatandaşlık Sınav Soruları kolay mıydı?

KPSS Vatandaşlık Sınav Soruları kolay mıydı?
KPSS 2014 Vatandaşlık soruları değerlendirmesi, 2014 Kamu Personeli Seçme Sınavı Vatandaşlık Bölümü soruları genel olarak doğrudan bilgi gerektiren ve yorumlamayı çok gerektirmeyen sorulardı.

Örneğin Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu başkanı veya Jandarma Genel Komutanlığı'nın nereye bağlı olduğu gibi kişinin doğrudan bilmesi gereken sorular yoğunluktaydı.

Güncel konular ve Genel Kültür alanındaki 6 soru ise daha çok bilgi yarışmalarındaki soruları andırsa da çok aykırı diyebileceğimiz soru yoktu. Anlaşıldığı üzere ÖSYM edebiyat, sanat, ekonomi, spor, siyaset ve son 6 ayda olan olaylarla ilgili soruları genel anlamda bu bölümü oluştururken özellikle dikkate alıyor.

Güncel sorular da Gabriel Garcia Marquez'in sorulması ve Malezya uçağının kaybolması olayının sorulması beklediğimiz türden sorulardı. Ancak diğer sorular yine belirli bir çalışmayla değil ancak geçmiş bilgilerimizden çağrışım varsa yapabilinecek sorulardı.

Diğer alanlar için gelen soru dağılımına uyulmadığı kısmı ise vatandaşlık ve güncel konular ve genel kültür alanı için pek geçerli değildi.

Temel hukuk kavramları, anayasa hukuku, idare hukuku ve güncel konular kısmının her birinden soru mevcuttu. Bu bakımdan beklenmedik soru olmasa da yine de ıztırar hali yerine zorunluluk(zaruret) hali kavramını kullanması veya parantez içinde vermesi beklenirdi.

Tüm sınava girmiş olan arkadaşların istedikleri ve emeklerinin karşılığı puanı almaları dileğiyle.

Mustafa Dinçdemir

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.