KPSS'de joker çetesi çökertildi

KPSS'de joker çetesi çökertildi
ADANA'da hafta sonu yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) adayların yerine 'joker' tabir edilen başka kişileri sokan şebeke Jandarma ekiplerince çökertildi, 9 kişi gözaltına alındı.

Jandarma ekipleri, ÖSYM'nin yaptığı KPSS'ye sahte evrakla başka kişilerin girmesini sağlayan bir suç örgütü üyelerine yönelik operasyon düzenlendi. Yaklaşık 7 ay boyunca suç örgütüne yönelik teknik ve fiziki takip yapan ekipler, Adana, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da belirlenen 14 ayrı adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi, 7 kişiyi gözaltına aldı. Sınav günü okullarda önlem alan ekipler, sahte belgelerle sınava girmek isteyen 2 kişiyi yakaladı.

Zanlıların gösterdikleri ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, bin 950 lira, 14 adet cep telefonu, 20 adet SIM kart, 6 adet kredi kartı, 6 adet bilgisayar, 10 adet CD, 45 adet farklı şahıslara ait nüfus cüzdanları ve fotokopileri, 2 adet sürücü belgesi, 19 adet sahte olduğu değerlendirilen KPSS giriş formu, 14 adet lise diploması, banka dekontları, öğrenci belgeleri, fotoğraflar ve yaklaşık 100 gram kubar esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan 9 zanlının jandarmadaki işlemleri devam sürerken 4 kişinin ise yakalanmasına çalışılıyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.